Borítókép: Villáminterjú a bajnokkal, Józsa Gáborral

Villáminterjú a bajnokkal, Józsa Gáborral

Józsa Gábor kétszeresen is győztes: egyrészt ő volt a Wizzair félmaraton első magyar célba érője, másrészt futásával a Bátor Tábort is támogatta.



Milyen volt a verseny? Hogyan érezted magad?


Nagyon jól éltem meg, és elégedett vagyok az eredménnyel. A dobogó volt a cél, az csak titkos vágy volt, hogy esetleg meg is nyerhetem az országos bajnokságot. Nagyjából ezt az időt céloztam meg, és nagyon örülök a 66 perc 39 másodpercnek. A verseny az utolsó kilométeren dőlt el, nagyon felgyorsultunk a végére, és csak a Hősök terénél tudtam elfutni Csere Gáspártól.

Sokak szerint hosszabb volt a táv pár száz méterrel, mert így mutatja a GPS-ük. Te mit gondolsz?


A GPS nem szentírás, ez alapvetően egy kimért, hiteles pálya, amit én pontos félmaratonnak éltem meg.

Az Élménykülönítmény színeiben futottál. Hogyan kerültél kapcsolatba ezzel a jótékonysági szervezettel?


Két-három évvel ezelőtt a Spar Maratonon lettem figyelmes arra, hogy a táv különböző pontjain lila pólós emberek iszonyúan szurkolnak. Utánanéztem, és így tudtam meg, hogy ők alapvetően az adománygyűjtő futóiknak szurkolnak ilyen lelkesen (az Élménykülönítmény adománygyűjtői a Bátor Tábor számára gyűjtenek, a szerk.). Később kapcsolatba kerültem Osváth Györgyivel, az Élménykülönítmény programfelelősével, és örömmel csatlakoztam a kezdeményezéshez. Így lettem futónagykövet, aminek fontos része, hogy eljárok az adománygyűjtők felkészítő eseményeire, és segítek a futók felkészülésében. Tizenhét éve futok, úgyhogy sok tapasztalatom van, amit szívesen átadok.

Van különbség aközött, amikor „csak” magadért, és aközött, amikor jótékony célért futsz?


Igen, nekem ez nagy pluszt ad. Nagyon jó érzés, hogy kicsit azokért is futok, akik adományaikkal segítik a Bátor Tábort.

Ki a következő nagy kihívás a számodra?


Most a fő cél októberben a Frankfurt Maraton. A Wizzair Félmaraton tulajdonképp a felkészülésem része volt. Szeretnék egy jó időeredményt futni, 2 óra 20 percen belül.

Hogyan ünnepelted a vasárnapi győzelmet?


A barátaimmal vacsoráztunk. A csapattársam, Soós Dániel harmadik lett, a barátnőm pedig egyéni csúcsot futott, úgyhogy volt mit ünnepelni.
Köszönet a fotóért a www.masz.hu-nak.