Borítókép: Wow! Megdőlt a babakocsis maratonfutás világrekordja!

Wow! Megdőlt a babakocsis maratonfutás világrekordja!

Dianna Chivakos és a meglepően nyugodt hároméves kisfia 7 percet javított a korábbi rekordon.

Vasárnap dőlt meg a babakocsis futás világrekordja maratoni távon. Dianna Chivakos, amerikai futó a Baystate Marathont 3:10:26-os időeredménnyel teljesítette, ezzel 7 percet javított a 2015-ös eredményen.

Sajnos a Guiness-nek nincs olyan rekordja, amit a világ legtürelmesebb háromévese dönthetne meg, pedig Dianna fia, Evan igazán megérdemelné. Végig boldogan ült a babakocsiban, még az anyukája is neki tudja be a sikerét:

„Hihetetlenül szerencsés vagyok, igazi bajnok volt a fiam. Minden egyes nap vele futok, ezért volt ideje megszokni a közös sportolást.”

A verseny alatt Dianna finom nasikkal és zenével szórakoztatta a kisfiút, a szurkolók pedig rendre lepacsiztak vele és bátorították. A célbaérkezés után Evan is kapott egy érmet.

Egyébként a futónő az elmúlt években sokat küzdött a maratoni táv lefutásával, ugyanis folyamatosan fáradásos törések miatt kellett kényszerpihenőt tartania. Egy új babakocsi és néhány apró változtatás a technikáján viszont segített abban, hogy végre sikerüljön elérni a kitűzött célját.

Evan egyébként már 14 kilót nyom, így már nem sok időt tudnak együtt futni. Arra viszont nagy az esély, hogy a kisfiúra is átragad az anyukája sport iránti szeretete.

Akik hasonlóan Diannához, babakocsival futnak, azok tuti, hogy átélték a várandósság alatt a következő dolgokat: