emelkedő, vertikál, kihívás, instant kör, futócél,motiváció,

„Mutassuk meg, hogy többezres magashegyek nélkül is lehet igazán sokat mászni!”

Forrás: Tetra Images - Erik Isakson / Getty Images
Szól az e heti nagy sportos kihívás hívómondata!

Általában ilyenkorra már javában összeáll a versenytervem az év első felére. A téli időszak végén leadom a nevezéseimet, hátradőlök, iszom egy pohár bort és megtervezem a felkészülésem.

Idén más a helyzet! Gondolom hozzám hasonlóan mindenki optimistán tekint előre, miközben rommá edzi magát, hogy egy olyan versenyen induljon majd el, amiről még nem tud. Mármint azt, hogy hol, milyen táv és mikor lesz?!

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

Erre a bizonytalanságra az egyik gyógyír az instant körök világa, amiről már oly sok szó esett.

A másik pedig olyan egyedi kihívások felkutatása, amikhez kellő erőnk és hitünk van és még kedvünket is leljük benne.

Valaki a ház kertjében fut 100 mérföldet, más Kéktúrázásra adja a fejét, s persze olyan is akad, aki élete legjobb 10 km-ét, félmaratonját, stb-jét akarja megfutni privát - mert pont ilyesmikre is ideális ez az időszak.

Lelki szemeim előtt az a kép jelenik meg a jelenlegi helyzetről, hogy egy várfal mögött maroknyi, mondjuk 300 harcos áll pattanásig feszült idegekkel, tettre készen, feltüzelve. Mindenki azt a pillanatot várja, amikor teljes erőből kirohanhat a harcmezőre. Aztán kinyílnak a kapuk, (jönnek a versenyek) és mint a harcmezőn szokott lenni: nagy kavarodás, fennforgás, győztesek és sérültek mindenhol - összességében óriási loholásba torkollik a futam. Amíg azonban elérkezik a várt összecsapás időpontja, maradnak az egyéni kihívások.

Runner’s World 2021/01 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/01 (digitális verzió)

A legfrissebb Runner’s World fő témája a generációk a futásban. Egyik legizgalmasabb anyagunk is ebben a témában készült, olyan testvérekről, akik egymás ellenfelei a pályán, de ez sokkal inkább előnyükre válik, mint hátrányukra. Nem is gondolnánk, mennyi közeli rokon versenyzik most is a világ élvonalában! Történetük nagyon sokat elárul a sportszerűségről, és arról, hogy van, ami még a győzelemnél is fontosabb… még egy élsportoló számára is.

Szintén a generációs témában szólaltattunk meg olyan gyerekeket, akik közül a legtöbben még általános iskolások, de már nagyon szoros és személyes kapcsolatot ápolnak a futással. Olyanokat is bemutatunk, akik versenyszerűen futnak, de olyanokat is, akiknek már ilyen kicsi korban többet jelent a futás, mint testnevelésórai kötelező köröket. Figyelem, megint kiderül, hogy van mit tanulnunk a gyerekektől.

595 Ft

Március első napjait például teljes egészében a függőleges útvonalaknak szentelhetitek a Suunto Vertical Week-en belül. A kihívás pofonegyszerű: gyűjts minél több szintet futva, bringázva, túrázva, sítúrázva, aztán töltsd fel az aktivitásodat IDE. A közös szintgyűjtés vasárnap éjfélig tart.

Tekintve, hogy mostanában bringán is előfordulok, az a célom, hogy egy hét alatt megpróbáljak összegyűjteni futva és kétkeréken valamilyen emblematikus magasságot. Hogy a Mont Blanc csúcsára érek-e vel vagy a Mount Everestére, még nem tudom. De egy kihívást megér!