Borítókép: Verseny egy jó ügyért: fuss a koraszülöttekért!

Verseny egy jó ügyért: fuss a koraszülöttekért!

Forrás: Getty Images
Futni jó, de egy jó ügyért még jobb!

Ma Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány ezeknek a gyermekeknek a mentését, koraszülött ellátását és sérült, beteg gyermekek intenzív ellátását támogatja. Idén már hagyományteremtő jelleggel rendezi meg az alapítvány jótékonysági futását Zalaegerszeg és Keszthely között!

A verseny célja az alapítvány tevékenységének megismertetése, és persze az egészséges életmódra való felhívás. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálják a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 56 km-es hosszán.

A futás védnöke Bérces Edit, aki Európa bajnok, világbajnok és Guiness rekorder ultrafutó. De tavaly velük futott Bogár János, Magyarország egyik legeredményesebb ultrafutója, egykori Európa bajnok, a vasember Makai Viktória, aki mindamellett, hogy egy koraszülött kislány édesanyja, a 2016-os év ultrafutója, és például Rudolf Tamás, aki a 2016-év 100 kilométeres országos bajnokságának győztese. A hazai ismert versenyzőkön kívül még tiszteletét tette Ivan Cudin is Olaszországból, aki Európa bajnok ultrafutó. Nagyjából 30 amatőr csapat vett részt rajta, akik eme jó ügy érdekében összeálltak és váltóban megtették a távot. Szirénázó koraszülöttmentő autó indította a futást Zalaegerszegen és a keszthelyi Kossuth utcán ugyancsak a villogó, vijjogó mentőautó kísérte be a célba érkezőket.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is megrendezik a futóversenyt, mely 2017. május 7-én lesz. A rajt és a cél helyszíne marad ugyan az, mint tavaly, viszont a távot kicsit megnövelték és változtattak rajta, hogy még több zalai és göcseji csodát mutathassanak be a versenyzőknek.

A futás időpontja: 2017. május 7. (vasárnap)

Rajt: 9:00 - Zalaegerszeg, Göcseji Falumúzeum

Cél: Keszthely, Fő tér

A verseny rendezője: Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány és támogatói

Táv: 56 km

Útvonal:
Zalaegerszeg – Csács –Nemesapáti –Gyűrűs– Kallósd – Zala Springs Golf Resort - Kustány – Egregy - Hévíz – Keszthely