valter attila, giro hungary

“Az igazán nagymenőknek nincs gyenge napja” - interjú Valter Attilával

2021-ben, hacsak néhány napra is, de a rózsaszín lett minden magyar kedvenc színe, még talán azoknak is, akik addig távolról sem tudták, hogy mi is az a Giro d’Italia. Azonban amikor egy magyar bringás átvette a vezetést a verseny első hetében és megszerezte a rózsaszín trikót, mindenki megtanulta Valter Attila nevét.

RW: Nagyon fiatalon és tényleg nagyon hirtelen kerültél a médiafigyelem középpontjába. Hogy bírod ezt a plusz terhet, ami a népszerűség velejárója?

VA: Ha őszintén beszélgetünk, akkor azt mondom, hogy ezt még gyakorlom. Hogy is mondjam, szoknom kell. Én az a fajta srác vagyok, aki kerékpározni a kerékpározásért szeret, és nyilván nem mindig kényelmes az a rengeteg plusz megjelenés, amivel muszáj együtt élnem, de egyre jobban belejövök, és még élvezem is a figyelmet.

valter attila, giro hungary

RW: Pedig te szíved szerint inkább csak bringáznál, majd elmélyednél az edzésadatok elemzésében, hogy napról napra jobb versenyzővé válhass?

VA: Hát, elég maximalista vagyok, de ezt volt kitől örökölnöm. (Attila édesapja, Valter Tibor kerékpáros edző - szerk.) Amúgy a mai napig hihetetlen érzés például az, hogy Magyarországon, magyar bringásként, magyar gyerekeknek lettem a példaképe. Rengeteg olyan üzenetet érkezik hozzám, hogy épp miattam kezdett valaki kerékpározni, és ez talán a legnagyobb dolog, amit egy fiatal sportoló az eredményei mellett elérhet.

RW: Azért sem lehet kis élmény, hogy magyar versenyzőként, Magyarországról rajtolhatsz el a Giro d’Italia-n...

VA: Szerintem egy sportolónak kevés nagyobb lehetőség adatik a profi pályafutása során annál, mint amikor egy világversenyen, hazai pályán versenyezhet. Nagyon izgatott vagyok, és alig várom már a Nagy Rajtot.

RW: Beszéljünk is kicsit az első három szakaszról. Gondolom az első napot várod legjobban?

VA: Naná! Arra már felkészültem, hogy ott mindenki engem is az esélyesek között tart egyből számon. El is árulok egy kis kulisszatitkot, a visegrádi befutó útvonala azáltal, hogy újra aszfalt burkolatot kapott, még gyorsabb lett, így számol majd velem a mezőny, pláne, hogy élvezhetem a hazai pálya előnyét. De, mint tudjuk, egy háromhetes nem az első nap dől el, és a csapat számára sem a magyarországi szakaszok a legfontosabbak. A Giro-n is egyszerre több verseny zajlik, hiszen a rózsaszín mellett harcolunk a különböző színű trikókért.

A TELJES INTERJÚT MEGTALÁLOD A MÁJUS 5-ÉN MEGJELENŐ RUNNER'S WORLDBEN!

KERESD LEGFRISSEBB LAPSZÁMUNKAT

MÁJUS 5-ÉTŐL AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL, MELYBEN SOK IZGALMAS CIKK MELLETT EGY 24 OLDALAS GIRO D'ITALIA BRINGÁS MELLÉKLETET IS TALÁLSZ!