Carlos Orosco

Orvosai két évet jósoltak neki 300 kilósan, jelenleg maratonra készül

Forrás: runnersworld.com
Carlos Orosco 300 kilóról fogyott le drasztikusan.

Carlos Orosco jelenleg 41 éves, ami már csak azért is nagy szó, mert az orvosai szerint már halottnak kéne lennie. A michigani férfi mindig is jól megtermett volt, majd 30 éves kora környékére lett extrém túlsúlyos. A gyorskaják mellett rengeteg alkoholt fogyasztott, ennek következtében pedig magas vérnyomással, keringési problémákkal és köszvénnyel küzdött.

38 éves korára odáig jutott, hogy a szakemberek már lábainak amputációjáról egyeztettek. Orosco ekkor 300 kilót nyomott, ez jelentette a fordulópontot, rájött, hogy gyökeres változásra van szüksége. Búcsút intett az egészségtelen étkezésnek és az alkoholnak, így hat hónap alatt 90 kilót fogyott.

Sosem felejtem el életem első 5K-s versenyét. Alig tudtam teljesíteni, de már közben arra gondoltam, hogy egyből jelentkezem a következőre. Teljesen magával ragadott a hangulat, nem sokkal később csatlakoztam is egy futóklubhoz, és elkezdtem az erősítő edzéseket is
mesélte az amerikai férfi.

Orosco jelenleg 85 kilogrammot nyom, túl van már néhány tucat 5K-s versenyen, októberben pedig az első félmaratonját is lefutotta. Elmondása szerint gőzerővel készül az októberi Detroit Marathonra, de addig is számos viadalon rajthoz áll.