Borítókép: TOP10-ben végeztek a magyar lányduók a Transalpine Run kétnapos versenyén

TOP10-ben végeztek a magyar lányduók a Transalpine Run kétnapos versenyén

Két nap alatt közel 75 km és 4000 méternyi szintemelkedés várt arra a 150 csapatra, akik a legendás Alpokat átszelő verseny rövidebb versenyén indultak. Három magyar páros állt rajthoz, végül két csapatnak sikerült befejeznie a versenyt, a lányok ráadásul előkelő helyen végeztek az igen szoros mezőnyben.

A Cholnoky Anna-Gyömbér Viktória alkotta Monday Six elnevezésű duó a hatodik, míg a dr. Juhász Nóra-Veres Andrea csapata a Mountain Chicks, alias #TeamProsecco a hetedik helyen végzett a harminc fős női mezőnyben. A férfiak között induló Kami csapat tagjai közül sajnos egy váratlan betegség miatt Szilágyi Károly kiállni kényszerült, így Kováts Mihály egyedül fejezte be a versenyt.

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő Transalpine Run kétnapos kihívása idén már negyedik évben került a programba és elsősorban azoknak a futóknak szól, akik még csak ismerkednek a páros versenyekkel, a hosszabb terepultrákkal, de érzik magukban az elszántságot és a lelkesedést, hogy egyszer majd átérezhessék az igazi Transalpine élményt, amit a nyolcnapos utazás jelent. Ahogy az egyik magyar lánycsapat tagja, dr. Juhász Nóra is fogalmazott a célbaérkezést követően:

„Fantasztikus élmény volt, és nagyon élveztem az egész két napot. Nem a helyezésért, nem az időeredményért, hanem a közös élményekért jöttünk, és csapattársammal, Veres Andival nagyon jó párost alkottunk. Én sokáig kiélveztem például a frissítőpontok kínálatát, ettem, ittam, feltöltöttem magam, míg Andi fotózgatott, videózott, és élveztük, hogy mennyire meseszép helyen futhatunk. Az egyszer biztos, hogy a hosszú táv már most felkerült a bakancslistámra. Szerintem két év múlva már talán leszek olyan edzettségi szinten, hogy teljesíteni tudjam a nyolc napos versenyt is, de nagyon örülök, hogy itt lehettem és örülök az eredményünknek is.“

A nyolcnapos megmérettetés még szombatig folytatódik, ahol a férfiak között a 9. helyen áll jelenleg a dr. Haidekker Bence-Nedjalkov Balázs alkotta It’s my Trail csapata. A verseny aktuális állását EZEN a linken lehet élőben követni, de a hét végén majd mi is beszámolunk a végeredményről.