terepfutás,terepultra futás,ultrafutás,Südtirol Ultra Skyrace,baleset,villámcsapás

Tragikus baleset vetett árnyékot a hétvégi Südtirol Ultra Skyrace-re

Forrás: www.wisthaler.com / Harald Wisthaler
Szombaton a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő olasz eseményen tragikus balesetet szenvedett egy norvég futónő, villámcsapás érte, a sérüléseibe végül a kórházba szállítást követően belehalt.

A baleset este 7:15 körül történt. Egy csapat futó úton volt a Lago di San Pancrazio közelében kb. 2120 méter magasságban, amikor a 44 éves norvég futónőbe csapott a villám. 30 perccel a baleset előtt, a versenyt megállították a szervezők az időjárási viszonyok miatt, a futók a Punta Cervina menedékháznál, illetve a Kesselberg menedékháznál várakoztak, azonban voltak, akik már elhagyták ezeket a pontokat és elérhetetlenek voltak a szervezők számára. Köztük volt az a futónő is, akivel a tragikus eset történt.

terepfutás,terepultra futás,ultrafutás,Südtirol Ultra Skyrace,baleset,villámcsapás
Forrás: www.wisthaler.com / Harald Wisthaler
A fotó a tavalyi versenyen készült.

Futók hívtak orvosi segítséget, a sérültet - miután előzetesen ellátták – helikopterrel szállították a bolzánói kórházba, ahol belehalt a sérüléseibe.

"Mélyen megrázott bennünket ez a tragikus baleset" - jegyezte meg Josef Günther Mair, a Südtirol Ultra Skyrace szervezője. "Őszinte részvétünket fejezzük ki az atléta családjának."

A baleset miatt a vasárnap 11 órára tervezett ünnepélyes díjátadó elmaradt.

Forrás: Südtirol Ultra Skyrace Facebook oldal