tommy rivs

Kisfilm készült Tommy Rivsről

Forrás: TOMMY RIVS FACEBOOK
Az amerikai ultrafutó megható és inspiráló történetéről már többször is olvashattatok itt a Runner’s World oldalán is. Egy amerikai forgatócsoport azonban nemrég filmet is forgatott a futóról, és a felépülés útjáról, amin napról napra, apró lépésekben halad.

Az Outside TV ugyanis több napra beköltözött a futóhoz, és a családjához, az elkészült dokumentumfilmben (címe: Love & Strength: a ballad of Tommy Rivs) pedig betekintést nyerhetünk a rákból kigyógyuló sportoló mindennapjaiba, abba a fantasztikusan támogató családi közegbe, ami körülveszi köszönhetően feleségének, a szintén ultrafutó Stephanie Catudalnak, valamint három közös leánygyermeküknek, és a terápiás célból befogadott kiskutyának.

Nem is ő lenne, ha ebben is nem a legkeményebb kihívással nézne szembe”
kezdi a kisfilm elején a bevezetőt Rivs felesége, Stephanie

A rövid filmben Tommy Rivs és felesége őszintén mesélnek a közel fél éven át tartó megpróbáltatásokról, a futó mélyaltatásban töltött hónapjairól, a felépülés kezdeti fázisairól, valamint arról az útról, hogy miként volt képes Tommy hosszú idő után idén novemberben ismét teljesíteni egy maratoni távot, igaz, csak sétálva, nem futva.

Kendőzetlen őszinteséggel beszélnek a rák lelki hátteréről, a diagnózist követő traumatikus pillanatokról, és arról az elképesztően példaértékű hitről és akaraterőről, ami egyikőjüket sem hagyta el még a legkilátástalanabb napokon sem, és ennek köszönhetően Tommy Rivs újra itt van köztünk, újra mosolyog, újra képes önállóan lélegezni, járni, enni, létezni. Újra élni. Az igazán megható, inspiráló és elgondolkodtató film tökéletes program a pihenős estékre, mely angol nyelven megtekinthető alig 2 dolláros regisztráció után EZEN A LINKEN.