maraton, 37. Spar Budapest Maraton,

Szemerei Levente és Csillag Eszter nyerték a 37. SPAR Budapest Maratont

Forrás: Szász Norbert
Levente első maratonját teljesítette a mai maratonon, az UTMB-n 5. helyezett Csillag Eszter pedig megmutatta, hogy aszfalton is tehetséges.

Mondhatni a vénasszonyok nyara fogadta a 37. SPAR Budapest Maraton mai indulóit, melynek klasszikus futamát, a maratoni távot idén a Szekszárdi Sportközpont fiatal atlétája, Szemerei Levente nyerte 2:21:44-es időeredménnyel. Levente egy korábbi interjúban elmondta nekünk, hogy idén a hosszabb távok – félmaraton és maraton – felé nyit, mert tervei között szerepel a 2024-es párizsi olimpián való maratoni szereplés. Ennek megfelelően ma első maratoni futását teljesítette az idén 10 000 méteren és félmaratoni távon is országos bajnoki címet megnyert futó. Mögötte egy ír sportoló, Derek Crammond lett második 2:29:57-tel, Kaposi Benedek pedig a harmadik 2:32:46-tal.

maraton, Szemerei Levente, Spar Budapest Maraton,
Forrás: Szász Norbert

A női mezőnyben Csillag Eszter nyert 2:59:16-os időeredménnyel. Eszterrel a legfrissebb Runner’s Worldben interjút olvashattok, amiben az UTMB-n megélt élményeiről mesélt. A maraton második befutója Bátai Réka lett 3:01:04-gyel, Garai Ágnes Szonja pedig a harmadik helyen ért célba 3:04:59-cel.

maraton, Csillag Eszter, Spar Budapest Maraton,
Forrás: Szász Norbert

A Runner’s World szerkesztőségéből, főszerkesztőnk, Birta Brigi és futóedző szakértőnk, Szántó Nelli is indultak a Regnum 30 km-es versenyszámon. Brigi első körös élményeit meg is osztotta gyorsan, a célba érkezés után:

"Számomra igazán szuper futást sikerült összehozni az idei Spar Budapest Maraton 30 km-es távján. A Runner’s World futóedző szakértőjével és barátnőmmel, Szántó Nellivel futottunk együtt, akivel most épp hasonló állapotban vagyunk, és mindkettőnk számára kihívás volt ez a verseny. De annyira élveztük, hogy újra versenyezhetünk, hogy sem a hirtelen visszajött melegebb idő, sem a szembeszél, sem az elszabadult pulzus nem akasztott meg minket, hogy kifussuk a maximumot magunkból. Gratulálok mindenkinek, aki futott!"

maraton, Birta Brigi, Szántó Nelli, Spar Budapest Maraton,
Forrás: Szász Norbert

Bővebb eredményeket a mai és tegnapi futamokról ITT találsz.

Fotósunk - Szász Norbert - kibringázott a versenyre és lőtt pár fotót:

Bármilyen távon is indultatok ezen a szép, késő nyarat idéző októberi napon,
gratulálunk a futáshoz és a célba érkezéshez!