szabó nóri,chicago maraton

A csodafutó: Szabó Nóri a Chicago Maratont 2:45:50 alatt teljesítette – villáminterjú

Forrás: Szabó Nóri
Míg itthon mindenki a Budapest Maraton lázában égett, Szabó Nóri Chicagóban futott olyan időt, hogy attól leesett az állunk!

Szabó Nórit a futókörökben nem kell senkinek bemutatni: többször is teljesítette és megnyerte már az Ultrabalatont női páros kategóriáját, tavaly letarolta Európát a félmaratoni távon, holott akkoriban sosem résztávozott, vagy készült volna edzéstervvel. Idén már a Honvéd SE tagjaként készül a versenyekre, és megmutatta, hogy tényleg nincs lehetetlen! A Chicago Maratonon ugyanis 2:45:50 alatt futotta le a távot, ezzel a nők között 35-ként ért célba, és idén ő a női maratoni toplista első helyezettje is Magyarországon ezzel az eredménnyel.

Ez a lány egy igazi csodafutó, éppen ezért a maraton másnapján gyorsan el is csíptük néhány kérdés erejéig, miközben a reggelijét majszolta:

Azt mondtad a verseny előtt, hogy nem tudod, mi lesz, mert sérült vagy...

Igen, őszintén szólva, nem is beszélek róla szívesen, mert már így is sokan támadtak, hogy akkor minek versenyzek, de ez nem egy olyan sérülés, mint mondjuk egy szalagszakadás, hanem annál kicsit komplikáltabb. Gerincferdülésem van, és ebből adódóan máshogy terhelek, így fáj a jobb lábszáram. A röntgen szerint minden rendben, de attól még fáj. Számomra újdonság a pályaedzés, korábban sosem résztávoztam és hasonlók, és valószínűleg az új típusú terhelés is közre játszhat. De kezelem, járok gyógytornára, úgyhogy biztosan javulni fog. Most ugyan picit bicebóca vagyok, de nem is aludtam túl sokat, így a regenerálódás is elmaradt a verseny után.

Na és milyen volt a verseny: az elejétől fogva jól ment a futás? Hogy érezted magad közben?

Az első pár kilométer nem esett jól, akkor még nagyon fájt a lábam, pedig futottam bemelegítésként 2 kilométert. (Egyébként én ilyet sem csináltam soha azelőtt, csak amióta edzőm van: azóta melegítek és nyújtok, de ez nagyon is fontos, már látom.) A verseny közben nagyon jól éreztem magam, egészen elképesztő, hogy milyen hangulat van itt, és hogy minden méteren szurkolók állnak, állítólag egy millióan voltak kint. Most is ráz a hideg, ahogy visszagondolok, plusz két olyan sráccal is összefutottam a verseny közben, akiket az Instagramról meg a Boston maratonról ismerek, ez is elképesztő energiát adott, na meg az, hogy a kivetítőn folyamatosan mentek a buzdító üzenetek, és egyszer csak ott volt egy, amit nekem küldtek. Amikor elértem a feléhez, nagyon megörültem, mert az 82 perc volt, és így elhittem, hogy sikerül az álomidőn (2:50) belül futnom, még ha lassulok is.

Az utolsó 800 méter viszont borzasztó volt: jobb kanyar, emelkedő, szembe szél, az egy darab gél, amit elfogyasztottam (igen, frissítettem!) a torkomra tapadt, nem kaptam levegőt, konkrétan azt hittem, hogy a cél előtt halok meg. Most láttam is a képeket, amik azon a szakaszon készültek, és mindegyiken olyan fejem van, mint a sikoly maszknak. Ezt leszámítva nagyon jól éreztem magam, és bár az emelkedő vagy 30 másodpercet biztosan rátett az időmre, így is hihetetlenül elégedett vagyok a célidőmmel, el sem hiszem!

szabó nóri,chicago maraton
Forrás: Szabó Nóri Facebook
Nóri a maraton előtt izgatottan fotózkodott a rajtszámával.

Ezek után mi a következő cél, jöhet az Olimpia?

Hát az valami álom lenne, de addig sokat kell még fejlődnöm, és azért sokan vagyunk, akik tudunk 2:4X-es időt futni, sőt valaki 2:3X-est is! Arról nem is beszélve, hogy két év alatt rengeteg minden történhet. Én egyébként sosem foglalkozom másokkal, mindig azt nézem, hogy állok, mennyit fejlődöm, én hova tartok, és nem hasonlítgatok. Aztán vagy ott leszek, vagy nem. De az egy óriási álom!

Sajnáljuk, de a tartalmat időközben eltávolították az Instagram-ról.

Szívből gratulálunk Nórinak, és sok sikert az álmai eléréséhez, mert ha valaki, ő aztán nagyon megérdemli!