maraton, Shalane Flanagan,

Shalane Flanagan eddig öt maratont hibátlanul teljesített az őszi WMM sorozatból

Forrás: Getty Images
Mindez azt jelenti, hogy már csupán egyetlen futás vár rá, még pedig november 7-én, New Yorkban.

A 40 éves egykori elit maratonista ugyanis azt vállalta, hogy - mivel rendhagyó módon idén mind a hat World Marathon Majors versenyt ősszel tartják – mindegyik versenyt teljesíti, ráadásul 3 órán belüli célidőkkel.

A terv eddig a következők szerint alakult:

1/6. Berlin Maraton, 2021. szeptember 26. – 2:38:22
2/6. London Maraton, 2021. október 3. – 2:35:04
3/6. Chicago Maraton, 2021. október 10. – 2:46:39
4/6. Boston Maraton, 2021. október 11. – 2:40:34
5/6. Virtuális Tokió Maraton, 2021. október 18. – 2:35:14

A Tokió Maratont az eredeti februári időpontról októberre halasztották, majd pedig márciusra, így Shalane virtuális futás keretén belül teljesítette a Japán versenyt. A pályát, amin futott, otthona közelében jelölte ki egy közel 20 kilométeres útvonalon. Attól tartott ez lesz a legnehezebb futás, mert egyedül, a valódi versenyekre jellemző inspiráló hangulat ereje nélkül kell megküzdenie a távval. Néhány barátja és családtagja viszont csatlakozott hozzá.

Shalane a versenyek közti regenerációhoz mindent bevetett, amit csak lehetett annak érdekében, hogy különösebb gond nélkül bírja a nem mindennapi terhelést. A Chicago és Boston Maraton közti napon például jégfürdőzött, masszázst és fizikoterápiás kezelést is kapott.

maraton, Shalane Flanagan, futás anyaként,
Forrás: Maja Hitij / Getty Images

Az utolsó maratont ebben a sorozatban november 7-én teljesíti, a New York Maratonon. Shalane karrierjének legnagyobb sikere volt a 2017-es győzelem New Yorkban.

Runner’s World 2021/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/04 (digitális verzió)

A Runner’s World magazin legújabb számában számos témát körbejárunk, ami egy hobbisportolót foglalkoztathat: mit ad a futás azon túl, hogy egészségesebb, fittebb leszel tőle? Hogyan hangolhatod össze a munkával és családdal? Természetesen ezúttal sem maradnak ki azok a témák sem, amik a teljesítményed javulásában segítenek: szakértőink táplálkozási és edzéstippjei abban lesznek nagy hasznodra, hogyan hozd ki ebben a zsúfolt versenyszezonban magadból a maximumot.

Ha pedig megfordítod a lapot, egy 39 oldalas ‘Futás 40 felett’ mellékletet találsz, amely a szervezet élettani változásaitól kezdve, az edzéseken át, a sérülésekig, regenerációig, fogyókúráig sok hasznos témát boncolgat, ami ebbe a korba lépve hasznos és fontos! További információ: www.runnersworld.hu/megjelent

 

595 Ft

„Azt hiszem, amikor az ember kemény célt tűz ki maga elé és azt sikeresen el is éri, okkal ünnepel. Ha túl leszek a New York Maratonon ünnepelni fogok a csapatommal, azokkal az emberekkel, akik segítettek ebben a vállalásban. Jól éreztük magunkat. Kicsit talán szomorú is leszek, mert vége, ugyanakkor ezzel lehetővé válik az is, hogy újabb őrült dolgot vigyünk majd véghez” – mesélt Shalane arról, milyen érzések vannak benne most, az ötödik sikeresen teljesített maraton után.