futás télen, futás hóban, extrém hideg,

Rekordhideget, -53 fokot mértek a szibériai Jakutföldön megrendezett maratonon

Forrás: Getty Images
Ezzel a világ leghidegebb maratonjává vált az esemény, bekerülve a Guinness-rekordok közé.

Összesen 65 futó állt rajthoz a szokatlan versenyen, akik az Egyesült Arab Emírségekből, az Egyesült Államokból és Fehéroroszországból érkeztek. A start kora reggel volt, mivel az előrejelzések szerint a délután során további hőmérséklet esésre számítottak, elérve a -60 fokot is.

World’s coldest marathon at blistering minus 53C is complete in Yakutia. Local runner Vasily Lukin won the full distance...

Posted by The Siberian Times on Saturday, January 22, 2022

A győztes az orosz Vaszilij Lukin lett, aki 3 óra 22 perc alatt tette meg a maratoni távot. A futó rutinosnak tekinthető nemcsak a távon, hanem ezen a klímán is, sorozatban a második győzelmét aratta a nem mindennapi versenyen, amit tavaly elhalasztották a koronavírus-járvány miatt. A legjobb női eredményt a helyi Marina Sedalischeva érte el, 4:09-cel ért célba. A maratoni távon kívül félmaratonon, 10 és 5 km-en is versenyezhettek az indulók.

World’s coldest marathon at blistering minus 53C is complete in Yakutia. Local runner Vasily Lukin won the full distance...

Posted by The Siberian Times on Saturday, January 22, 2022

Szinte hihetetlen, de az extrém eseménynek még szurkolótábora is volt, körülbelül százan kísérték a pálya széléről a futók küzdelmét. A szervezők minden vágya, hogy idővel ennél népesebb mezőnyt tudjanak felsorakoztatni a rajtvonalhoz, amit a nyerteseknek járó pénzdíjjal is igyekeznek előmozdítani. A győztes futók pénzjutalma 100 ezer rubeltől indult, ami több mint 400 ezer forint. Ha úgy vesszük, ezért az összegért, nem kell vállalhatatlanul gyors maratont futni, ellenben bírni kell az extrém hideget!

Runner’s World 2021/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/05 (digitális verzió)

Az őszi-téli Runner’s World címlapján Szabó Zsófit láthatod, akit bár legtöbben az RTL Klub műsorvezetőjeként ismernek, szenvedélyes futó is, ráadásul igen rövid idő alatt kiemelkedő eredményeket ért el. Zsófi egyszerűen imád futni, arról mesélt nekünk, hogyan változtatta meg az életét ez a sport!

A magazinban sok hasznos edzéstippet találsz, akár gyorsulni szeretnél, esetleg jövőre belevágnál a triatlonba, vagy épp most merészkednél ki a terepre!

Sporttáplálkozási mellékletünkkel abban szeretnénk segíteni, hogyan támogasd az egészséged és javítsd a teljesítményed az étkezéseddel. Eláruljuk többek között, milyen vitaminokra van szüksége egy futónak, hogyan táplálkozz versenyek előtt, vagy miként frissíts.

Simonyi Balázs exkluzív interjút készített a friss 24 órás világbajnokkal, Alekszandr Szorokinnal, aki nem kevesebb, mint 24 éves világcsúcsot döntött meg.

­Sallai Zsuzsi rákkal való küzdelmeiről is találsz egy őszinte interjút, melyben arról mesél az ultrafutó nő, hogyan éli meg a mindennapjait. Azt is eláruljuk, Te hogyan segíthetsz neki a gyógyulásban!

Még több információ: Runnersworld.hu/megjelent

595 Ft