koronavírus,Maráz Zsuzsi,motiváció,törölt versenyek

„Próbálom kihozni ebből a nehéz helyzetből, amit lehet”

Forrás: Szász Norbert
Maráz Zsuzsi, kétszeres Spartathlon, háromszoros Ultrabalaton győztes terveit is átalakították a koronavírus miatt törölt versenyek, ám ettől függetlenül kitartóan folytatja az edzésmunkát, miközben a fókusz nála is a vírusra került.

RW: Hogyan érintette a tavaszi versenyeidet a jelenlegi helyzet?

Maráz Zsuzsi: A tavaszi versenyszezont már el is engedtem. Egyáltalán nem éltem meg rosszul, hogy elmaradnak a versenyeim, mert most sokkal fontosabb dolgokkal kell foglalkoznunk.

RW: Hogyan folytatódik a felkészülésed, tudsz most is kellő lelkesedéssel edzeni?

MZs: A tekintetem a Spartathlon felé irányítom. Semmit nem csökkent bennem a lelkesedés, ugyanazzal a lendülettel tudom folytatni a kemény résztávos edzéseket, mint eddig. A célom a fejlődés, a gyorsulás és ha csak fél év múlva lesz versenyem, nekem úgy is jó. Én amúgy sem indulok sok versenyen, két nagyobbat tűztem ki célul ebben az évben. Az Ultr’ardeche 222 km-es francia versenyt és a Spartathlont. Ezekhez persze 2-2 rövidebb edzőversenyt terveztem, ami összesen egész évre 6 eseményt jelent.

koronavírus,Maráz Zsuzsi,motiváció
Forrás: Szász Norbert

RW: Hol szoktál futni most?

MZs: Hálás vagyok azért, hogy a kialakult víruskrízis a futásban nem akadályoz. A párommal egy eldugott helyen, Esztergom külterületén élünk, ahonnan nyugodtan elmehetek a természetbe futni. Most nekünk kisvárosiaknak, vidékieknek sokkal könnyebb dolgunk van, mint a nagyvárosban élőknek.

RW: Hogyan alakította át mindez az őszi versenyidőszakodat?

MZs: A terveimet átalakította a vírus. A gondolataimban mindig ott van, hiszen aggódom a gyengébbekért és a vírus gazdasági következményei miatt is nyugtalan vagyok. Ugyanakkor próbálom kihozni ebből a nehéz helyzetből, amit lehet. Betartom a szabályokat és ahol lehet segítek. Jelentkeztem önkéntes munkára az esztergomi kórházba, de még nincs rám szükség. Még! Addig pedig a családommal, a futóimmal törődöm. Minden nap hálát adok értük és azért, hogy egészséges vagyok és futhatok.