nyari dia

„Pihenés és léleksimogatás“ - a maraton előtti utolsó napokról beszélgettünk Nyári Diával

Március, a nőnap kapcsán az inspiráló nőkről szólt nálunk, és ahogy a március, úgy a Nyári Diával készült cikksorozatunk is a végéhez ért. Az elmúlt hetekben végigkísértük a színésznő maratoni felkészülésnek utolsó állomásait, beavatott minket az edzéseibe, megtudhattuk, hogy a táplálkozásban mire figyel, és a futás mentális oldaláról is szót ejtettünk. Cikksorozatunk befejező részében a verseny előtti utolsó napokról beszélgettünk.

Péntek este útnak indulsz Párizsba, és kezdetét veszi egy életre szóló kaland. Hogy érzed, felkészültél?

Szerintem igen, legalábbis nagyon remélem! A héten még három nagyon könnyű, laza, amolyan léleksimogató futásom volt, és a vasárnapi verseny előtt már csak a pihenésre (kellene) fókuszálni. Sajnos a kisfiam épp elég keveset hagy aludni éjszakánként, de igyekszem már a napközbeni teendőimet is minimalizálni, és keveset stresszelni. Most mindenhová maszkban járok, nehogy elkapjak valamit, és még teszteltetni is megyek az utazás előtt, mert csak úgy lehet rajthoz állni. Elég szigorúak a feltételek, mert például be kellett szereznem egy speciális sportorvosi igazolást is, és ezek az adminisztratív dolgok is adtak egy plusz terhet, de most már tényleg igyekszem kikapcsolni.

Pár hete már beszélgettünk arról, hogy összeállt a maratoni frissítésed is, a versenyfelszerelést is sikerült már teljesen beszerezni?

Igen, a legutolsó hosszú futásom volt a főpróba, akkor már abban a ruhában és cipőben futottam, amiben vasárnap is fogok. Mondjuk ami azt illeti, az öltözettel kapcsolatban épp kicsit bajban vagyok, mert ahogy nézegetem az előrejelzést, sajnos nem jósolnak túl jó időt, így most jelenleg fogalmam sincs mi kerüljön a bőröndbe. Azt hiszem mindent elpakolok, amit szeretek, és ami kényelmes, a helyszínen pedig majd eldöntöm, mibe érzem magam a legkomfortosabban.

nyari dia

A versenyt megelőző napra mit tervezel?

Péntek este repülünk ki Párizsba Dórival, az edzőmmel ketten, a családom és a barátaim pedig egy nappal később érkeznek utánunk, de ők külön szálláson lesznek a belvárosban. Szombaton a rajtszámátvételen kívül semmi mást nem szeretnék csinálni, mint beülni egy klassz pizzériába, és enni egy isteni pizzát. Szóval nem lesz városnézés az tuti, pihentetem a lábaimat és igyekszem mentálisan is teljesen kikapcsolni, ráhangolódni a versenyre.

Vasárnap mikor veszi kezdetét a nagy kaland?

Szakaszos rajtoltatás lesz a versenyen, az előre megadott célidőm alapján pedig engem a 10:00 órakor induló start blokkba soroltak a szervezők. Ez azért is jó, mert lesz időm még reggelizni is egy kis finom kalácsot, amihez viszek magammal itthonról a kedvenc nagymama féle lekvárból is. Szerencsére Dórival sikerült olyan szállást találnunk, ami a rajthoz nagyon közel, alig 300 méterre található, így igazán kényelmesen tudok majd reggel felkészülni.

Köszönjük, hogy a felkészülésed utolsó négy hetében végig kísérhettük az utadat, már csak egy kérdésem van, mielőtt elengedünk: milyen érzésekkel indulsz életed első maratonjára?

Bevallom, már nagyon izgulok, és nagyon várom, hogy ott állhassak a rajtvonalon. Extra nyomást és időterhet nem szeretnék magamra tenni, inkább csak szeretném élvezni az összes fájdalmával és szépségével együtt. Az biztos, hogy feledhetetlen élmény vár rám.