Borítókép: Rekordszámú jelentkezőt regisztráltak a New York City Marathonra

Rekordszámú jelentkezőt regisztráltak a New York City Marathonra

Forrás: Instagram
Közel 118 ezren bizakodhattak a héten, de csak keveseknek volt szerencséjük.

Idén november 3-án rendezik a világ legnagyobb maratonversenyét, a New York City Marathont. Az óriási érdeklődést kiváltó verseny rajtja Staten Islanden lesz, a célvonalat pedig a Central Parkban szakítja majd át a győztes. 2019-ben sem győzték fogadni a jelentkezéseket a szervezők, összesen 117.709 futó jelezte részvételi szándékát.

Ez 12%-os növekedést jelent a tavalyi jelentkezéshez képest. Sorsolásos úton 10.510 futó kapott jó hírt február 27-én, ami azt jelenti, hogy 9% jutott be ilyen formán a viadalra. További 10 ezer hely jótékonyság útján kerül majd kiosztásra. Tavaly több, mint 40 millió dollárt futottak össze a sportolók, amivel 400 jótékonysági szervezetet támogattak.

A tavalyi maratonon a hölgyeknél Mary Keitany (2:22:48), a férfiaknál pedig Lelisa Desisa (2:05:59) diadalmaskodott, mindketten a viadal történetének második leggyorsabb idejét produkálták. Az uraknál mindössze két másodperc döntött, az etióp Shura Kitata ennyivel maradt le a győzelemről, a dobogó harmadik fokára pedig Geoffrey Kamworor állhatott fel. A hölgyeknél Vivian Cheruiyot lett a második, a hazai közönség előtt versenyző Shalane Flanagen pedig harmadikként végzett.