new balance, futocip, versenycipo

Pehelykönnyű és szupergyors: leteszteltük a New Balance legújabb versenycipőjét

Forrás: BOGNÁR BOGI
A tavalyi New York City Marathonon debütált limitált számban a New Balance FuelCell SuperComp Elite v3, idén tavasztól pedig a nagyközönség számára is elérhető, így én is kipróbáltam, milyen benne futni!

Nagyon kíváncsi voltam erre a cipőre, mert mire megkaptam tesztelésre, már olvastam az amerikai Runner's World főszerkesztőjének tesztjeit, és nagyon felkeltette az érdeklődésemet. Először is, szerintem csudagyönyörű, már a külseje is azt sugározza, hogy ebben hasíthatunk (persze, mindenki magához képest), egyszerűen önbizalmat ad.

Tipp: A versenycipőkről fontos megjegyezni, hogy ezekre akkor érdemes beruházni, ha egyrészt vannak rendszeresen résztávos vagy más tempózós edzéseid, illetve ha időről-időre rajthoz állsz versenyeken, és fontos számodra az időeredmény, szeretnéd magadból kihozni a legtöbbet. Laza kocogásokhoz ne viselj ilyet, hiszen egyrészt nem tudja hozni, amire hivatott, másrészt mivel lassabb tempón butul a futómozgás, nem erre van kitalálva, így nem is komfortos.

new balance, futocip, versenycipo
Forrás: BOGNÁR BOGI

A New Balance FuelCell SuperComp Elite v3 pehelykönnyű (228 g), és baromira rugalmas. A FuelCell nitrogénkeverék a középtalpat hihetetlenül puhává teszi, és ez még puhábbnak érződik azáltal, hogy patkó alakú a hátsórész, így egy kicsit jobban belesüpped a lábfej. Kifejezetten reszponzív, és érzékelhetően jól gördül át benne a lábfej az elülső résztől a sarokig. Versenycipőhöz hűen a karbonrostok sem hiányozhatnak, és egyértelműen érezhető, hogy mennyire segíti a tempós futást: mivel már több alkalommal volt rajtam, az érzések mellett a számok is azt mutatják, hogy látványosan gyorsabb tudok benne lenni, mint a normál edző futócipőimben.

A felsőrész az első 2 alkalommal számomra nem volt kényelmes, úgy éreztem, hogy túl szoros, bármennyit is engedek a fűzőn, nem segít, és indulás előtt kicsit nyomott is az egyik varrásnál. Olvastam arról, hogy ezzel másnak is volt problémája, viszont ahogy jobban összebarátkoztunk, és felvette a lábam formáját, a harmadik alkalomtól számomra megszűnt ez a probléma. A felsőrész egyébként hagyományos, hálós, remekül szellőzik, és jól tartja a bokát.

new balance, futocip, versenycipo
Forrás: BOGNÁR BOGI

Kifejezetten aszfaltra készült, félmaratoni és maratoni távra ideális, de rövidebb versenyeken és távokon is dinamikusan lehet benne haladni, a versenyszezon jó partnere lehet, ha kipróbálod és leteszed mellette a voksod!

new balance, futocip, versenycipo
Forrás: BOGNÁR BOGI
TECHNIKAI SPECIFIKÁCIÓK
  • 228g a súlya
  • 4mm drop
  • Neutrális
  • Aszfaltos

A férfi modelleket IDE kattintva találod meg a fehér mellett csúcsmenő színben, a nőit pedig ITT!

A modellek a newbalance.hu weboldalról rendelhetőek meg!