maraton,maraton váltó,Eliud Kipchoge,virtuális verseny

Szeretnél együtt versenyezni a világ legjobb maratonfutóival? Iratkozz fel a virtuális maraton váltóra!

Forrás: Szász Norbert
Ha még nem próbáltad, milyen a virtuális versenyzés világa, ez az alkalom legyen az, amit semmiképpen nem hagysz ki!

Június 6-7. között az NN Futócsapata – amelyben olyan futók foglalnak helyet, mint a maratoni világcsúcstartó Eliud Kipchoge, a világ második leggyorsabb maratonfutója, Kenenisa Bekele, a félmaratoni világrekorder Geoffrey Kamworor, vagy az 5 km-es utcai futás világcsúcstartója, Joshua Cheptegei – a svéd sporttáplálék forgalmazó Maurten-szel együttműködve virtuális maraton váltó szervezését tűzte ki célul, a versenyhez bárki csatlakozhat, nevezési díj nincs.

Lehet indulni négyfős csapatban, de regisztrálhatsz egyedül is, így véletlenszerűen kerülsz három másik futó mellé. Ha szerencséd van, kerülhetsz akár Kipchoge, Bekele, Cheptegei vagy Kamworor csapatába is. A verseny során minden futó 10.5 km-t fut június 6. 0 óra és június 7. éjjel 11:59 között. Ebben a két napban többször is megteheted ezt a távot, sőt futhatsz hosszabbat is, a leggyorsabb 10.5 km-ed fog számítani. A négy futó által futott táv adja ki a maratoni távot, egyenként futott idejük pedig a csapatidőt, ami végül eredménylistába kerül.

„Én és a csapattársaim nagyon várjuk, hogy csatlakozhassunk ehhez a kezdeményezéshez. Rendkívüli időszak van a hátunk mögött, módosítanunk kellett a felkészülési terveinket, miután a tavaszi szezon céljai elérhetetlenné váltak” - mondta Kipchoge. „Mindannyian várjuk a pozitív jövőt, de ez egy nagyszerű lépés az előttünk lévő úton."

„Sokunk számára hiányoznak a nagy városi maratonok, a versenyzés izgalma. Remélhetőleg ez összehozza a sportolókat és a rajongókat" - mondta Jos Hermens az NN Futócsapat igazgatója. „Ezekben a nehéz időkben szeretnénk kihívni az embereket, hogy maradjanak aktívak és menjenek futni.”

A regisztráció május 30-án nyílik a virtuális verseny honlapján, a csatlakozás Strava hozzáféréssel lehetséges. A regisztráció során kell eldönteni, hogy saját csapattal nevezel vagy beállsz másokhoz futni – például a világ leggyorsabb hosszútávfutóinak egyikéhez.

„Szívesen csatlakozom ismeretlen futókhoz, mindannyian pozitív élményekkel gazdagodhatunk a futás során, hiszen egy célért küzdünk. Később megoszthatjuk saját tapasztalatainkat, mintha csak egy valódi futóversenyen jártunk volna” - mondta Kipchoge. A kenyai csúcstartó a tavalyi INEOS 1.59 kihívás során 4.34-es mérföldeket futott a maratoni távon.

Az összes csapatidő kiszámítása után az egyes csapatokat kategóriájuk szerint (nők, férfiak, vegyes váltó) rangsorolják az esemény weboldalán lévő eredménylistában. A nyertes csapatok nevét június 9-én, kedden hozzák nyilvánosságra.

De lássuk be, az hogy egy futó legendával kerülhetsz egy csapatba kellően vonzó, ehhez képest a csapat helyezése inkább másodlagos.

Egy jól megfutott 10-es után se sajnáld az időt a regenerációra!