kutya,mopsz

Motiváció a mopszok Usain Boltjától, aki nem futóalkat, mégis aranyérmet kapott!

Forrás: getty images
Emma, a mopsz múlt szombaton élete harmadik aranyérmét szerezte. Az aranyos történetből mindenki erőt meríthet, aki azt gondolja, hogy nem futóalkat, hiszen a zömök kutya fajtársai között a legjobb sprinter!

Tény, hogy a mopszok - a többi turcsiorrú kutyához hasonlóan - nem tartoznak a futóbarát kutyák közé. A kis lábaik, zömök testalkatuk miatt inkább egy fa alatt hűsölnek. (A vizsla, larador viszont tökéletes négylábú futótárs lehet.) Ettől függetlenül köztük is vannak olyan kutyák, akik szembemennek a sztereotípiákkal is bebizonyítják, hogy nincs lehetetlen!

A berlini mopsz találkozón viszont más volt a helyzet, itt ugyanis 50 méteres futóversenyt rendeztek a kutyák számára. Nyugalom, ez a táv még nem jelent nekik problémát, hiszen egy séta közben is elfutnak egy labdáért ilyen messzire, a szervezők pedig mindenről gondoskodtak, ami ahhoz kell, hogy futás után le tudják hűsíteni magukat a kutyák.

Emma, a korábbi bajnok idén sem okozott csalódást, a négyéves mopsz 5.87-es időeredménnyel ért célba a versenyen, ezzel maga mögé utasította 70 másik versenytársát. Ez egyébként nem meglepő, hiszen Emmát a mopszok Usain Boltjaként szokták emlegetni.

A versenyről videó is készült:

Gazdája, Angela Kaiser elmondta, hogy reméli, Emma teljesítménye másokat is inspirál. Igen, akár még azoknak is nagy motivációt adhat a mopsz története, akik nem tartják magukat futóalkatnak: a futás azért jó, mert mindenki megtalálhatja a számára tökéletes célt, távot, amit el lehet érni.

Olvasnál még a témában?