atlétika, magasugrás, Mondo Duplantis

Mondo Duplantis és Yulimar Rojas az idei év atlétái

Forrás: Marco Mantovani / Getty Images
Az Év Atlétája Díj (World Athletics Awards 2020) átadására december 5-én került sor, az ünnepi eseményt virtuálisan bonyolították le.
#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

#vegyélhazait: Feketekert bio homoktövis

100% frissen préselt natúr homoktövis lé a Balaton partjáról. Igazi superfood. Gazdaságos 2 literes bag in box kiszerelésben a  hosszantartó garantált minőségért. Tömény egészségbomba, tele vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel, zsírsavakkal, antioxidánsokkal.

A termék limitált számban elérhető webshopunkban!

5500 Ft

A férfiak között a 21 éves svéd Armand Duplantis nyert, aki idén kétszer is megdöntötte a rúdugrás világrekordját. 6,17 és 6,18 méterrel egy hét különbséggel kétszer is megdöntötte a szám fedett pályás világcsúcsát, majd szeptember közepén minden idők legmagasabbját ugrotta szabadtéren 6,15 méterrel. 16 versenyen veretlenül zárta az évet.

„Nagyon furcsa szezon volt ez számomra és mindenki más számára is, de össze tudtam magam szedni és nagyon jó eredményeket értem el” - mondta Duplantis, aki a múlt hónapban ünnepelte 21. születésnapját, és akiről elmondható mostantól, hogy minden idők legfiatalabb év atlétája díj birtokosa.

MALE WORLD ATHLETE OF THE YEAR💫 Mondo Duplantis has been crowned the Male Athlete of the Year at the 2020 #WorldAthleticsAwards.

Posted by World Athletics on Saturday, December 5, 2020

Az év női atlétája díjat pedig a venezuelai távolugró, Yulimar Rojas nyerte el, aki megdöntötte a dél-amerikai fedett pályás hármasugrás rekordját az idei első versenyén, 15,03 métert ért el a franciaországi Metzben. Következő versenyén, a madridi fedett pályás nemzetközi atlétikai találkozón 15,43 métert ugrott a verseny utolsó fordulójában, ezzel az eredménnyel hét centiméterrel megdöntötte a szám világrekordját. Szabadtéren kétszer versenyzett idén, megnyerte a Gyémánt Liga monacói találkozóját, majd a spanyolországi Castellonban 14,71 méterrel szintén nyert, ez az eredmény az idei év legjobbja volt ebben a versenyszámban.

FEMALE WORLD ATHLETE OF THE YEAR💫 Yulimar Rojas has been crowned the Female Athlete of the Year at the 2020 #WorldAthleticsAwards.

Posted by World Athletics on Saturday, December 5, 2020

„Őszintén szólva nem számítottam erre a díjra, elhinni is alig tudom" - mondta Rojas, aki 2017-ben megkapta a Rising Star-díjat, ami a Nemzetközi Atlétikai Szövetség fiatal atlétáknak adott elismerése. „Óriási öröm és boldogság számomra ez a díj. Önmagában az, hogy bekerültem az esélyesek közé, már győzelem volt számomra, hisz kivételes sportolók között lenni, csodás eredmény.”

Runner’s World 2020/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/05 (digitális verzió)

Ősszel is a futásé a főszerep! A Runner’s World legfrissebb lapszámán a 3 gyerekes anyukát, Tiricz Irént láthatod, aki mindössze 5 éve kezdett el futni, de azóta az egyik legeredményesebb hazai terepfutó lett. A vele készült interjúban többek között erről, és a család-karrier-futás hármasról mesélt nekünk. Ezen kívül számos izgalmas témát dolgoztunk fel, úgy mint a maraton utáni depresszió kezelését, a résztávos edzéseket, a futóiskola hasznosságát vagy épp a mobility tréninget. De olyan híres sportolókról is olvashatsz, akik munka mellett készültek fel az Olimpiára, de Bérces Edit is mesélt az élettörténetéről. Ne hagyd ki! Még több infó: www.runnersworld.hu/megjelent

595 Ft

„Ez a győzelem sokat jelent számomra és azoknak is, akik mindennap velem dolgoznak, erőt és motivációt adnak és további inspirációt a következő évre, ami érzem, hogy nagyszerű lesz, számomra komoly ambíciókkal. Köszönöm, hogy a világ egyik legjobb atlétájaként bekerültem e sport történelmébe. Ez bizonyítja, hogy az álmok valóban valóra válhatnak” - tette még hozzá a 25 éves friss díjazott.