Benedek Tibor

Búcsúzunk Benedek Tibortól: 47 évesen hunyt el az olimpikon vizilabdázó

Forrás: Getty Images
Ma az egész ország egy emberként gyászol, miután meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

A cikk eredetileg a joy.hu tartalma.

Tibor karrierje sokak számára volt példaértékű. Tehetségét édesanyja fedezte fel benne, így már 5 évesen úszni tanult. Ez azonban túl monoton és unalmas sport volt számára, ezért kezdett végül vízilabdázni, amelyben hamar kiderült, hogy kimagasló teljesítményt nyújt. 1996-ig négy bajnoki címet, két Magyar Kupát, valamint egy-egy LEN-kupát, Bajnokcsapatok Európa Kupáját, Szuperkupát és Világkupát nyert. Az első felnőtt bajnoki aranyát 1991-ben nyerte meg, majd bekerült a magyar férfi vízilabda-válogatottba is. 1999-ben pedig megnyerte az olasz bajnokságot. 2013 és 2016 között a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya volt, tavaly májusban azonban visszavonult.

Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos... Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.

Tibor 2010-ben vette feleségül a modell, Epres Pannit, akivel két közös gyermekük született: Mór és Barka, míg első, olasz feleségétől egy lánya született, Ginevra.


A sportoló hosszú betegség után június 18-án hajnalban távozott az élők sorából, halálhírét a Magyar Vízilabda Szövetség tette közzé.

Ma hajnalban örökre lecsukta szemét Benedek Tibor, a háromszoros olimpia bajnok, világ- és Európa bajnok vízilabdázó legenda. Családja, csapattársai, az egész vízilabda társadalom és a szurkolók számára pótolhatatlan és felfoghatatlan űrt hagyott maga után. Részvétnyilvánításaikat nyilvános felületeken tisztelettel fogadjuk. Családja kérésére azonban kérjük mind a közvéleményt, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben e nehéz időszak játékszabályait.

Nyugodjon békében!