plank,erősítés,világrekord,Guinness Rekord

Megdőlt a női plank világrekord, Dana Glowacka 4 óra 20 percen át tartotta a gyakorlatot

Forrás: Dana Glowacka Facebook oldal
Kívülről könnyűnek tűnhet plankelni, pedig közel sem az. Ha úgy döntesz, kipróbálod, arra készülj, hogy őszintén megtudod, mennyire vagy erős.

Ha percekig képes vagy kitartani, az már jónak számít. Viszont képzeld el, hogy van egy kanadai nő, aki 4 óra 20 percen át képes volt tartani ezt a gyakorlatot. Ezzel meg is döntötte a korábbi 3 óra 31 perces világcsúcsot, melyet 2015-ben állított fel Maria Kalimera.

„Annyira jó volt, hogy a közelemben voltak a családtagjaim, a barátaim és nagyon sok támogatóm, segítségükkel válhatott valóra, hogy a végsőkig tartani tudtam magam.” – mesélte Dana, az új rekorder. Egyik legnagyobb rajongója, a bátyja, egyenesen 24 órát utazott hozzá azért, hogy meglepje őt a csúcsdöntés közepette.

plank,erősítés,világcsúcs,Dana Glowacka
Forrás: Dana Glowacka Facebook oldal
Edzője, George Hood társaságában, ''laza'' edzés közben.
plank,erősítés,világcsúcs,Dana Glowacka
Forrás: Dana Glowacka Facebook oldal
Az edzések folytatódnak - írja Dana Facebook oldalán.

Dana egyébként az elmúlt éveket keményen a felkészülésnek szentelte. Még egy nemzetközi plank világkupára is benevezett, melyen második helyezett lett. A fitnesz és jóga világban jártas bajnoknő edzője, a plankelők nagyágyújának számító George Hood, aki tavaly júniusban 10 óra 10 percet töltött plank pozícióban. Egyébiránt a férfi Guinness világrekordot a kínai Mao Weidong tartja 2016. óta, ideje 8 óra 1 perc.