Borítókép: Megdőlt a 24 órás futás női világcsúcsa!

Megdőlt a 24 órás futás női világcsúcsa!

Forrás: http://www.camilleherron.com/
Az amerikai Camille Herron az elmúlt hétvégén mintegy 2 km-rel többet futott 24 óra alatt, mint az előző csúcstartó, lengyel Patrycja Bereznowska.

Az arizonai Phoenix-ben megrendezett Desert Solstice Track Invitational pályaversenyre elit ultrafutókat hívtak, kvalifikálni korábban megfutott időeredményekkel lehetett. Összesen 33-an indultak a 24 órás eseményen, melynek célja kifejezetten a rekorddöntés volt 24 órás, illetve 100 mérföldes versenyszámokban, valamint ezzel a futással lehetősége nyílt a legjobbaknak a 24 órás amerikai nemzeti csapatba is bekerülni.

ultrafutás,24 órás futás,pályaverseny,Camille Herron
Forrás: http://www.camilleherron.com/

Camille Herron 261.999 km-t futott, ezzel megdöntve Patrycja Bereznowska a 2017-es 259.991 km-es világcsúcsát, melyet a belfasti 24 órás világbajnokságon ért el. Camille mindeközben új világcsúcsot állított fel 100 mérföldön is, 13 óra 25 perc alatt tette meg a 161 km-es távot. Utóbbi rekord a pályán elért legjobb időt jelenti ezen a távon. További érdekessége a hétvégi csúcsöntésnek, hogy Camille összetettben megszerezte az első helyet is, ugyanis az első férfi versenyző 253 km-es eredményével mögötte ért célba.