Borítókép: Margitszigeti futó vagy? Dobd fel a nehéz esti futásokat egy kis brűgöléssel!

Margitszigeti futó vagy? Dobd fel a nehéz esti futásokat egy kis brűgöléssel!

Személy szerint ritkán járok a szigetre futni, de mostanában mégis rendszeresítettem, mint helyszínt, ugyanis a tavaly felújított, most már télen is nyitva tartó Palatinus strand tök jó lehetőség a futás utáni felfrissüléshez.

Az egyik legfontosabb, hogy van lehetőség futójegy vásárlására (2000 Ft), ami persze a déli bejárathoz közelebb eső sportuszodában is van hosszú évek óta, ám a Palatinusnál mégis előny, hogy klassz termálvizes fürdője van, a szokásos szaunán kívül 2 gőzkamra is akad a futás utáni regenerációhoz, meg többféle masszázs közül lehet választani (ez utóbbi persze feláras szolgáltatás). Mindezek mellett úszhat is, aki még átmozgatna a futóedzést követően.

Minden nap reggel 8-tól este 8-ig tart nyitva a fürdő, így akár a munka utáni futás is vonzóbb, ha az edzés végén nem hazafelé botorkálsz a sötétben, izzadtan, ázva, fázva, hanem a kellemes 37 fokos termálvízben pihenteted a fáradt végtagokat. A reggel 6-os nyitás valószínű a munka előtti futóknak is kedvezne, de így is remek lehetőség a megszokott edzéseket kiegészíteni a vizes-fürdős elfoglaltsággal.

A strand megközelítése számomra – a leginkább autóval vagy bringával közlekedő számára - mindig okoz némi fejtörést, de valójában ez sem nehézkes, hiszen a bejárat mellett ott a Bubi bringaparkoló (a 26-os buszt nem is említve), így már csak valahol a budai vagy pesti oldalon kell felpattanni egy közösségi kétkerekűre és mehet a szigeti futás-fürdőzés.