Borítókép: Mit tippelsz, mennyien futnak a Margitszigeten?

Mit tippelsz, mennyien futnak a Margitszigeten?

Forrás: Szaszafotó
Ha kíváncsi vagy a pontos válaszra, olvass tovább!

Tavaly végzett felmérést a témában az Eco-Counter Magyarország, akik március 15. és december 28. között egy speciális számlálóval gyűjtötték az adatokat Budapest egyik legnépszerűbb pályáján, a Margitszigeten. A mérést olyan hőkamerás eszközzel végezték, ami érzékeli a +/-1 foknál nagyobb különbséget. Mivel viszont az eszköz nem tudja megkülönböztetni a gyalogosokat, bicikliseket és futókat, az áthaladás/idő alapján összegezték az eredményeket.

Nézzük a számokat!

A hónapokig tartó mérésekből kiderült, hogy összesen 1.039.841 ember haladt el a szenzor előtt. A legforgalmasabb órát augusztus 29-én mérték (848 áthaladás/óra), a legforgalmasabb nap pedig április másodikán volt, ekkor 825-en futottak el óránként a szenzor előtt.

A forgalom éves alakulásáról a cég készített egy grafikont is:

Forrás: Eco-Counter Magyarország

A zöld szín az Észak felé, a kék pedig a Dél felé haladókat jelöli. A kutatást végzők elmondták, hogy a Dél felé sétálók általában turisták voltak. Egyébként az is kiderült, hogy a legtöbb futó a koraesti órákban látogatta meg a pályát, munkanapokon, 19:00 és 20:00 óra között.

Számunkra elég meglepőek ezek az eredmények, legalábbis jó látni, hogy ennyien futnak - és ez csak egy népszerű helyszín a sok közül…

Ha a számokon kívül még szükséged lenne másfajta motivációra is, akkor parancsolj: