ultrabalaton, Maráz Zsuzsi

Maráz Zsuzsa negyedszer nyert az UB-n, Bódis Tamás duplázott

Forrás: Szász Norbert
Bódis Tamásnak a második győzelme volt a Balaton körül, Zsuzsi viszont mától minden idők legeredményesebb női UB teljesítője lett.

Maráz Zsuzsi eddig négy alkalommal indult egyéni versenyzőként az Ultrabalatonon. 2015 és 2017 között, illetve idén. Minden futását a dobogó legfelső fokán zárta. Egészen mostanáig Bérces Edittel fej-fej mellett álltak a Balatont megkerülő versenyek történetében, ugyanis Edit is háromszor nyert.

Zsuzsi sportolói oldalán így nyilatkozott, miután kiderült, hogy elmarad az idei Spartathlon, amin indult volna: "A futás tényleg gyógyír mindenre. Nem sajnálom tovább magam, magunkat, hiszen ez "csak" egy elmaradt verseny. Mikor januárban azt gondoltam, hogy ez egy különleges év lesz, hiszen idén töltöm az 50-et, akkor nem arra gondoltam, hogy ez az év az újratervezés és az elengedés éve lesz. Ma reggel azzal a gondolattal ébredtem, hogy milyen szerencsés vagyok, hiszen egészséges vagyok és futhatok, ezért úgy döntöttem, hogy arccal az Ultrabalaton felé fordulok, ahol eddig háromszor sikerült már győznöm. Van cél, van motiváció."

A második helyen célba érkező lengyel Patrycja Bereznowska tavaly első nő lett a Badwater Ultramarathon-on, 2018-ban pedig 24 órás világbajnokságot nyert.

Maráz Zsuzsi felkészülését tavaly a Sashegyi Gepárdok edzője, Szabó Gábor vette át. Gábor edzi többek között Bódis Tamást, Lubics Szilviát, podcastjaink szerzőjét, Simonyi Balázst és az idei Ultrabalaton harmadik helyén befutó Beda Szabolcsot is.

Bódis Tamás idén már futott egy Ultrabalatont, a PUB (Privát Ultrabalaton) keretében. Tamás akkor rekkenő hőségben, teljesítette a távot. Ennek ellenére mostani célideje csupán egy bő perccel lett jobb, ám az útvonal némileg módosult, így a két idő, nem teljesen azonos pályán született. Csécsei Zoltán az UB második helyezettje, végig Tamás nyomában volt.

Tamás befutójáról készült ez a videó:

Az NN Ultrabalaton történetében először duplázó egyéni győztes: Bódis Tamás! #Gratulálunk

Posted by NN Ultrabalaton on Friday, October 2, 2020

A verseny még javában zajlik, az eredményeket ITT lehet figyelemmel kísérni.