futopad, maraton, home office

A home office előnye - teljesíts maratont munkaidőben

Forrás: Getty Images
A San Franciscoban élő Kristen Hollinghaus Seninger rendszeresen posztol a TikTok-ra olyan videókat, hogy munka közben nem az íróasztalánál ül, hanem egy futópadon sétál. Nemrég pedig épp egy maratonnak megfelelő távolságot tett meg a 8 órás munkanapján.
@hauskris

Replying to @thegreatsadsby my hips will never recover from this 😂😭🥵 I’ve honestly never felt so accomplished before hahaha #wfhlife #walkingpad #treadmilldesk #standingdesk #workfromhome #treadmill #underdesktreadmill #marathon #marathontraining #dayinthelife #dayinthelifevlog #dayinmylife #dayinmylifevlog walking pad Under desk treadmill treadmill walking while working walking pad girl work from home wfh exercise

♬ Chill Vibes - Tollan Kim
„Körülbelül egy évvel ezelőtt vásároltam az íróasztal alá egy oda illő futópadot, hogy otthonról dolgozva sétálhassak a lakásban. Nem szeretek nyolc órán keresztül egyfolytában a székemben ülni, ezért szerettem volna feldobni a mindennapi rutinomat és a mozgást valahogy beilleszteni a munkaidőmbe. Így jött az ötlet, hogy séta közben dolgozzak. Nagyon kíváncsi voltam az élettani hatására is, így belevágtam.“

mondja a 24 éves TikToker

A kísérlet pedig csupa pozitív változással járt a home office-ban dolgozó fiatalnak, mivel elmondása szerint nagyon gyorsan megnövekedett az energiaszintje és sokkal jobb lett a közérzete.

„Főleg a délutáni időszakban éreztem a változást. Korábban rendszerint éreztem magam fáradtnak és kedvetlennek a kora délutáni órákban, de a séta annyira felpörget, hogy sokkal motiváltabb és energikusabb vagyok“
számol be a tapasztalatairól Kristen Hollinghaus Seninger

Ahogy egyre több időt töltött a futópadon munka közben a lány, egy érdekes kihívást tűzött ki maga elé. „Október 26-án egy félmaratont gyalogoltam a munkaidőm alatt. Ezt annyira élveztem, hogy arra gondoltam, miért ne próbálkozhatnék meg még az év vége előtt egy teljes maratonnal? Megint valami őrültséget akartam csinálni, egyszerűen kedvem volt hozzá - mondta Hollinghaus Seninger. - Hiszen annyian futnak maratont, így miért ne lehetnék rá képes, hogy legyalogoljam? Nagyon érdekelt, hogy meg tudom-e valósítani a tervem egyetlen munkanap alatt."

Az amerikai lány kísérletét pedig a TikTok oldalán látható videóban dokumentálta. Reggel 8:15 körül a bal lábára rögzítette az óráját a követés érdekében, és elkezdett sétálni. Néhány étkezési és mosdószünetet leszámítva három óra négy percig gyalogolt folyamatosan, ez idő alatt közel 20 km-t teljesített. Majd ekkor abbahagyta, de még nem adta fel a folytatást.

"Elkezdett kialakulni egy kellemetlen hólyag a sarkamon, de miután sikerült jól lekezelni leragasztani, éreztem magamban az erőt a folytatásra“ - mesélte Kristen. A kisebb szünet után Hollinghaus Seninger ismét nekilátott a feladatnak. Újabb egy órát töltött a futópadon, és szépen haladt, de megint megállt egy kisebb szünetre, az ideje fogyott és ekkor még közel 15 km hátravolt a távból.

"A lábam egyre jobban fájt, de nem annyira, hogy a feladásra gondoljak. Eleinte arra számítottam, hogy nem fogok tudni már lépni sem, de még mindig megdöbbentően jól éreztem magam“.

"Az utolsó 7 km előtt még egy rövidebb szünetet tartottam, nyújtottam, majd bekapcsoltam a kedvenc, legpörgetősebb zenéimet és így végig gyalogoltam az utolsó kilométereket megállás nélkül. A képzeletbeli célvonalat 16:39-kor léptem át, 42,2 km és 47 877 megtétele után. Az , pedig a nap kezdetén még egy meetingem is volt, ahol elmondtam a kollégáimnak mit tervezek de azért utolsó 1-2 órában már nehezebben ment a munkára koncentrálni és be kell valljam amint elértem a maratont, olyan fáradtan feküdtem egész este a kanapén, hogy már semmihez nem maradt erőm“ - mondja Kristen.

Hollinghaus Seninger a sikeres kísérlet után a TikTokon azt is elmondta, hogy ez a hosszú séta még a szokásosnál is produktívabbá tette - főleg azért, mert kénytelen volt végig a számítógépe előtt maradni. „Alapvetően sokkal hatékonyabban telnek a napjaim, jobban élvezem a megbeszéléseket is séta közben és már a kollégáim is hozzászoktak, hogy mindig menetben vagyok.“ A maratont tehát már maga mögött tudhatja Ksirten Hollinghaus Seninger, hogy egy futóversenyen is próbára tenné-e magát ezen a távon? “Mindig is szerettem volna futni egyet, de azért az jóval több felkészülést igényelne, és több edzésmunkára lenne szükségem a séta mellett, de egyszer mindenképpen szeretnék futni is egy utcai maratont, ez rajta van a listámon."

Forrás: https://www.runnersworld.com/gear/a42191597/tiktoker-walks-marathon-underdesk-treadmill