trasnapline run

Magyar siker és rövidített hét az idei Transalpine Run-on

Forrás: Andi Frank
A várva várt szombati befutó helyett egy nappal korábban, már pénteken véget ér az idei Transalpine Run, ahol a nyolc helyett hét napos versenyen egy magyar csapatért szurkolhatunk. A kétnapos betétfutam magyar dobogóval zárult.
“Kész csoda, hogy itt és most itt lehetünk, együtt, újra. Soha életemben nem, izgultam még ennyire, pedig jó pár megnyitó van a hátam mögött az elmúlt 16 év során, ezt elhihetitek”
ezekkel a szavakkal kezdte az idei Transalpine Run megnyitó értekezletét Martin Hafenmair versenyigazgató múlt hét pénteken

Talán már akkor sejtett valamit, hiszen az olaszországi szakasz, a Prad am Stilfserjoch-i önkormányzat tegnapi döntése értelmében, a koronavírusra való tekintettel törlésre került. A dél-tiroli turisztikai iroda vezetésének köszönhetően azonban legalább a pénteki szakaszt le lehet majd bonyolítani, így a jócskán megfogyatkozott mezőny végül Pradban fejezi be az idei kalandját.

“Sokkal keményebb, technikásabb a pálya, mint két éve”

- mondta lapunknak Nedjalkov Balázs, aki 2019-ben Lőrincz Olivérrel már teljesítette a Transalpine Runt.

“Az eddigi négy nap tapasztalatai alapján azt tudom mondani, hogy annak ellenére, hogy a pálya sokat változott, a verseny lényege nem. Ez egy igazi csapatjáték.”

Veres Gábor az alábbiakban értékelte az eddigi élményeit:

“Őszintén meg kell mondanom, hogy nagyon nehéz a verseny, elképesztő magasságokban haladunk. Sokszor félek a lábam elé nézni, csak megyek előre, de nagyon kemény, tényleg. Én azt hittem tudom, hogy mit jelent magashegyen futni, de azt hiszem, tévedtem. Ez itt egy brutális kihívás. Sajnos a lábam már a második napja nem úgy működik, ahogy szeretném, van egy kellemetlen fájdalom a talpélemben, így ez a kisebb sérülés is okoz némi kellemetlenséget, de igyekszem minden nap megfelelően regenerálódni. Remélem, hogy sikerül és nem lesz gondom a hátralévő etapok során.”

Transalpine Run
Forrás: Andi Frank

A ma esti technikai értekezleten tudták meg a versenyzők, hogy az észak-olaszországi Prad am Stilfserjoch városának önkormányzata nem engedélyezi a verseny záró szakaszának lebonyolítását, így a szombati nap törlésre került. Azonban a befutó szakasznak helyt adhat a település, így az idei Transalpine már pénteken befejeződik ugyanott, ahol szombaton is véget ért volna a verseny, csak egy nappal korábban, és 28 kilométerrel kevesebb futással.

Nagyon sajnálom, hogy a szombati szakaszt el kell engedjük. Már eleve változással indult a befutó, mivel eredetileg nem Pradban végeztünk volna, hanem Suldenben, épp ott, ahol két éve is, de a város már jó pár héttel a verseny előtt töröltette a szervezőkkel a szakaszt. Akkor még egy Prad-Prad 28 kilométeres körrel kompenzált volna a PLAN B csapata, de a tegnapi döntés után el kell fogadjuk, hogy az idei Transalpine hét napos lesz. Ez is jobb, mint tavaly, de azért nekem hiányozni fog az az utolsó nap.”
mondta Nedybali.
transalpine run
Forrás: NedyBali
Balázs és Gábor

Tehát még 3 napig lehet szurkolni a magyar csapatért, akik egy kis meglepetéssel is kedveskednek a követőiknek, úgyhogy érdemes felkeresni Bali és Veri Instagram oldalát!

A Transalpine Run kétnapos betétfutamán a RUN2-n a Korda Evelin és dr. Haidekker Bence párosából álló magyar csapat a vegyes párosok között az előkelő negyedik helyen végzett. Az első napot az 5. helyen, míg a második napot a dobogó harmadik fokán zárták a fiatalok, így a végelszámolásban a 2Run2Die nevű csapatuk a negyedik helyen végzett, úgy, hogy előttük és mögöttük kizárólag osztrák és német csapatok álltak.

Gratulálunk az elért eredményhez!

transalpine run
Forrás: NedyBali
Evelin és Bence