magyar futók

Milyenek a magyar futók? Egy új kutatásból kiderül!

Forrás: getty images
A hobbifutók körében végzett reprezentatív felmérést az NN Biztosító, az eredményekből pedig sok érdekességet megtudhatsz arról, milyenek a magyar futók.

Az egyik érdekesség, amire a kutatásból fény derült, hogy a magyar futók átlagosan 26.600 Ft-ot költenek felszerelésre - ez a szám tavalyhoz képest 15%-kal nőtt, akkor 23.000 Ft-ot fordítottak erre a sportolók. A kütyük felhasználóinak száma is emelkedett, a tavalyi 11 százalékkal ellentétben idén már a válaszadók 20%-a használt valamilyen okosórát, amivel rögzíteni tudja a futásainak adatait.

Szerencsére a futók motivációja is az emelkedett, 28 százalélkuk mondta, hogy sokkal többet fut, mint korábban, 27%-uk pedig a tavalyi mennyiséghez képes növelte a futásadagját. Egyébként a résztvevők 39 százaléka fut hetente kétszer, 33 százaléka háromszor vagy többször.

A kutatás a nők és férfiak közti különbségekre is kitért: az adatok szerint a magyar nők kevesebbet futnak és többségük okostelefonnal követi fejlődését, míg a férfiak többször húznak futócipőt és általában futóórát használnak közben.

Mi a helyzet a versenyekkel? A heti háromszor vagy többször futók 89 százaléka évente legalább négy versenyen teszi próbára magát, ami elég szép eredmény.

A közösség erejét is érdemes megemlíteni. Idén például a futók 18 százaléka teljesít párban egy-egy versenyt, csapatban pedig szintén többen neveztek a WizzAir Budapest Félmaratonra, mint tavaly.

Mit szólsz az eredményekhez?

Olvasnál még a témában?