terepfutás,skyrunning,világbajnokság,vertikál,ultra,sky

Lezajlottak a válogató versenyek a szeptemberi Skyrunning EB-re

Forrás: Veia SkyRace, Piedmont, Olaszország (waltermoroni.com)
A Magyar Nemzeti Terepfutó Bajnokság 2019. évi versenykiírása szerint a most hétvégén megrendezett Kazinczy Vertikál és Sky versenyszámokkal, valamint a Kazinczy Emléktúra egyik 100 km-es futamával a Nemzetközi Skyrunning Szövetség által szervezett Európa-bajnokságra lehetett indulási jogot szerezni.

A Vertikál és Sky versenyszámoknak a mostani volt a második fordulója. Az első vertikál futam a Mátra Vertikál volt május 4-én, illetve a sky kategóriában az Ultra Trail Nagymaros 24 km-es távja.

A Kazinczy Vertikál versenyszámát (9,5 km / 810 méter szint) a felnőtt férfi mezőnyben Varga József nyerte 54:55-tel, a felnőtt női mezőnyben Merényi Tímea győzött 55:45-tel.

A Kazinczy Sky kategóriát (20,5 km / 1200 méter szint) a felnőtt férfiak között Berta Gábor nyerte 1:59:14-es idővel, a felnőtt nők között pedig Bánhidi Eszter lett az első (2:22:44).

A válogató ultra kategóriájú versenye a Kazinczy 100 „Hálaisten” elnevezésű futama volt (100,9 km / 3940 méter szint), melyet Ispánki Zoltán nyert 16 óra 27 perccel, az első nő a tavalyi UTH első helyezett, Nagy Tünde lett, aki 18 óra 3 perc alatt teljesítette a távot. A válogató előző ultra versenyszáma a májusi Ultra Trail Nagymaros (90 km / 3300 méter szint) volt.

terepfutás,skyrunning,világbajnokság,vertikál,ultra,sky
Forrás: The Veia SkyRace (waltermoroni.com)
terepfutás,skyrunning,világbajnokság,Nagy Tünde
Forrás: Ultra-Trail Hungary Facebook oldal
Nagy Tünde a tavalyi Ultra-Trail Hungary céljában.
terepfutás,skyrunning,világbajnokság,Ispánki Zoltán
Forrás: Ultra-Trail Hungary Facebook oldal
Ispánki Zoltán a Szentendre Trailt teljesítette idén.

A hazai bajnokságot kiíró szövetség (MSTSZ) összesen, kategóriánként (vertikál, sky és ultra) 1-1 férfi és női versenyző számára tud az EB-re helyet biztosítani.

Az eddigi eredmények alapján biztos kijutó: Ispánki Zoltán és Nagy Tünde, ők a szeptember 1-jén rajtoló Ultra Maga SkyMarathon-on állhatnak rajthoz a hazai válogatott tagjaként.

A Nemzetközi Skyrunning Szövetség kontinens viadalának részleteiről itt találsz információkat.