uth,ultra-trail hungary

Közeleg az Ultra-Trail Hungary hétvégéje!

Forrás: Ultra-Trail Hungary
Te ott leszel?

Szerkesztőnk, Judit a 112 kilométeres távon áll rajthoz, a verseny után keressétek a beszámolóját majd az oldalon!

Június 9-e, pünkösdvasárnap hajnalán – éjfélkor – rajtol Szentendréről a Salomon Ultra-Trail® Hungary, a legnépszerűbb, legrangosabb magyar ultramaratoni távú terepfutóverseny.

A rendezvény Discovery Race címet kapott az öt kontinens számos jelentős 100 km feletti ultra-terepfutóversenyét összefogó Ultra-Trail® World Tour versenysorozattól, ezzel 2019-ben még a szokottnál is nagyobb nemzetközi figyelem irányult rá. Többek között ennek is köszönhető, hogy a szervezők már a regisztráció kezdete után három héttel kitehették a „Megtelt” táblát: a négy távra 34 országból összesen 1355 terepfutó nevezett.

uth,ultra trail hungary,futóverseny,terepfutás

A június 12-én megjelenő Runner's Worldben interjút olvashattok Csanyával, a verseny szervezőjével, és Verseghi-Nagy Miklóssal is, Szentendre polgármesterével, aki ennek a rendezvénynek a hatására kezdett el terepfutni!

A verseny távjai:
Salomon Ultra-Trail® Hungary – 112 km / 4200 m D+ / 270 futó
Salomon Szentlászló Trail – 84 km / 3100 m D+ / 186 futó
Salomon Szentendre Trail – 54 km / 1600 m D+ / 420 futó
Salomon Visegrád Trail – 29 km / 1100 m D+ / 479 futó

A leghosszabb, 112 km-es távon a hölgyeknél ott lesz a mezőnyben a tavalyi első helyezett, Nagy Tünde, valamint a többszörös Ultrabalaton- és Spartathlon-győztes Lubics Szilvia. A verseny korábbi négyszeres dobogósa, Csernus Brigitta, valamint a Hongkongból hazalátogató, hasonló távokon impozáns eredményekkel rendelkező Csillag Eszter szintén rajthoz áll.

A férfiaknál is izgalmas küzdelem várható a dobogóért. Jelen lesz a lengyel Artur Jendrych, aki 2018-ban többek között a Lemkowyna Ultra-Trail 150 km-es távján is elsőként szakította át a célszalagot hazájában. Tapasztalt magyar terepultrásokkal kell majd megvívnia, hiszen a hazai élmezőnyből két korábbi dobogós, Belus Tamás és Sperka Tamás, valamint a százmérföldes vagy akár annál hosszabb távokon is hosszú ideje sikerrel teljesítő Nyakas Gábor és Oszaczki Géza is indul a versenyen.

Sok sikert kívánunk minden résztvevőnek!

uth,ultra trail hungary