atlétika, Kozák Luca, gátfutás, országos csúcs,

Kozák Luca új magyar csúcsot futott 60 méteres gátfutásban

Forrás: Getty Images
Kozák Luca bombaformában van kevesebb, mint egy héttel a Fedettpályás Magyar Bajnokság előtt. Tokiói olimpikonunk az Indoor Tour Gold sorozatának toruni állomásán 7.97-es magyar csúcsát beállítva a 3. helyen ért célba 60 méteres gátfutásban.

Remekül sikerült Kozák Luca versenye Torunban. A DSC-SI atlétája már az előfutamban 8.06 másodpercre javította idei legjobbját, amivel összesítésben a 2. legjobb idővel jutott be a másfél órával később megrendezett döntőbe.

A fináléban a mezőny és Luca is tovább tudott javulni előfutambeli teljesítményéhez képest. Végig jól tartotta a 7.90-nel győztes bahamai Devynne Charlton tempóját, és egy rendkívül szoros befutóban ezúttal a századok jó oldalán volt. A 3. helyen ért célba, időeredménye ráadásul 7.97 mp volt, amivel beállította az először három évvel ezelőtt Glasgowban elért magyar csúcsát.

„Mondhatjuk, hogy ez a kedvenc eredményem, hiszen már negyedszer sikerült 7.97-et futnom karrierem során. Éreztem, hogy jó lesz, már az előfutamban a 8.06 is nagyon könnyen ment. Már Liévinben is a mostanihoz hasonló, jót akartam futni, az edzések alapján már ott is bennem volt. Most egész nap nyugodt voltam, valószínűleg pont ezért jött ki a döntőben is ez az eredmény” – értékelt az atlétika.hu-nak a DSC-SI magyar csúcstartója, aki nagyon szereti ezt a toruni pályát.

7.97=NR✨ Mindig jó visszajönni Torunba!🇵🇱 @copernicuscup_pl . . 📸 @kowalskyphotos . . #mylife #track #trackandfield...

Posted by Luca Kozák on Wednesday, February 23, 2022

„Egy elég régre visszanyúló kapcsolatom van ezzel a helyszínnel, tele jó emlékekkel. A tíz leggyorsabb eredményemből hat is innen van, ez a kedvenc pályám, szeretem ezt a típusú borítást” – mondta a 25 esztendős atléta, aki már nagyon várja a hétvégi nyíregyházi Fedettpályás Magyar Bajnokságot is.

„Úgy érzem, hogy szépen jön a formám, ami a nyíregyházi ob-n még jobb lesz. Lehet, hogy 60m síkon is rajthoz állok, annak függvényében, hogy mennyire leszek fáradt a hazaúttól. Gáton tavaly kiugrottam, de 2020 után szeretnék másodszor is nyerni, méghozzá egyéni csúccsal” – mondta Kozák Luca az előttünk álló hétvégéről.

Forrás: Atletika.hu

Runner’s World 2021/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/05 (digitális verzió)

Az őszi-téli Runner’s World címlapján Szabó Zsófit láthatod, akit bár legtöbben az RTL Klub műsorvezetőjeként ismernek, szenvedélyes futó is, ráadásul igen rövid idő alatt kiemelkedő eredményeket ért el. Zsófi egyszerűen imád futni, arról mesélt nekünk, hogyan változtatta meg az életét ez a sport!

A magazinban sok hasznos edzéstippet találsz, akár gyorsulni szeretnél, esetleg jövőre belevágnál a triatlonba, vagy épp most merészkednél ki a terepre!

Sporttáplálkozási mellékletünkkel abban szeretnénk segíteni, hogyan támogasd az egészséged és javítsd a teljesítményed az étkezéseddel. Eláruljuk többek között, milyen vitaminokra van szüksége egy futónak, hogyan táplálkozz versenyek előtt, vagy miként frissíts.

Simonyi Balázs exkluzív interjút készített a friss 24 órás világbajnokkal, Alekszandr Szorokinnal, aki nem kevesebb, mint 24 éves világcsúcsot döntött meg.

­Sallai Zsuzsi rákkal való küzdelmeiről is találsz egy őszinte interjút, melyben arról mesél az ultrafutó nő, hogyan éli meg a mindennapjait. Azt is eláruljuk, Te hogyan segíthetsz neki a gyógyulásban!

Még több információ: Runnersworld.hu/megjelent

595 Ft