luca kozak

Kozák Luca gátfutó ezüstérmet szerzett a müncheni Európa-bajnokságon

Forrás: Getty Images
Kozák Luca fantasztikus teljesítménnyel, saját országos csúcsát megjavítva lett második a müncheni Európa-bajnokságon.

Kozák Luca a június végi magyar bajnokságon állított fel országos csúcsot (12.70) 100 méteres gátfutásban, amit most, a müncheni elődöntőben 12.69-re javított meg, majd a döntőben újra megfutott és ezzel ezüstérmet szerzett. A magyar sportoló az elődöntőből 3.-ként jutott tovább, majd másfél órával később megismételte a csodálatos futását, akit akkor már csak a lengyel Pia Skrzyszowska tudott megelőzni.

luc kozak
Forrás: Getty Images
"El sem tudom mondani, hogy mennyit jelent ez most nekem. Kívülről úgy tűnhetett a pályafutásom, hogy a korosztályos világversenyeken még szépen sorban jönnek az érmek, majd utána mindig ott volt bennem, hogy most már azért jó lenne a felnőttek között is elérnem valamit, de soha sem úgy billent a mérleg, ahogyan az nekem jó lehetett volna. Az elmúlt években talán az hiányzott, hogy igazán élvezzem a versenyzést.
Úgy jöttem ide az Európa-bajnokságra, hogy engem nem érdekel semmi, lesz, ami lesz, én magabiztos vagyok, és akár még nyerhetek is. Edzőmmel, Suba Lászlóval tudtuk, hogy jó formában vagyok és képes leszek egy jó időt futni, a többi pedig az ellenfeleken múlik. Nem volt rajtam teher, tudtam, hogy jó leszek, ez kellett ahhoz, hogy jót fussak."
Kozák Luca
kozák luca
Forrás: Getty Images
Kétszer is 12.69 lett az időm, ebből az első futást jobbnak éreztem. A döntőben már csak magamra szerettem volna koncentrálni, éreztem, hogy nagyon ott vagyok elől. Szoros volt a vége, sokat segített, hogy a lengyel lány mellett futhattam mindkétszer, mert kiváló ellenfél, aki nagyon jó ritmusban veszi a gátakat, így lehet rá tapadni. "Szépen lassan századonként faragom az országos csúcsom: a szezon előtt ehhez három számot tűztem ki magam elé: 12.69, 12.65 és 12.59. Úgy érzem, hogy már most bennem volt a 12.65 is. Még nincs vége a szezonnak, bízom benne, hogy még ezen a 12.69-en is tudok majd tovább javítani"
tette hozzá
luca kozak
Forrás: Getty Images

Lucának és a teljes magyar csapatnak szívből gratulálunk!

FORRÁS: ATLETIKA.HU