maraton,London Maraton,Brigid Kosgei,női maratoni világcsúcs

Kosgei visszatér a London Maratonra, hogy megvédje címet

Forrás: Getty Images
A maratoni világcsúcstartó, Brigid Kosgei április 26-án rajthoz áll ismét a London Maratonon, a célja pedig nem más, mint a címvédés.

A 25 éves kenyai futónő, Paula Radcliffe 16 éves maratoni világrekordját döntötte meg tavaly októberben, a Chicago Maratonon, hihetetlen időt produkálva: 2:14:04. A világcsúcsot érő futás, hat hónappal azután történt, hogy Kosgei először megnyerte a London Maratont.

"Nagyon örömmel várom, hogy visszatérhessek a brit fővárosba" - mondta Kosgei. „A tavalyi hihetetlen év volt számomra, ami pont azzal kezdődött, hogy Londonban nyertem. A visszatérés különleges lesz, és őszintén remélem, hogy az év első maratonja egy újabb emlékezetes év kezdete lesz.”

maraton,London Maraton,Brigid Kosgei,Eliud Kipchoge,maratoni világcsúcs
Forrás: Getty Images
Honfitársa, Eliud Kipchoge szintén rajthoz áll az idei London Maratonon.

Kosgei riválisai között négy olyan futónő is van, akik 2.19-en belüli maratonra képesek. A 2018-as Londoni Maraton győztes, kenyai Vivian Cheruiyot, a háromszoros Berlin Maraton bajnok, szintén kenyai Gladys Cherono, a 2019-es Valencia Maraton bajnok, eitóp Roza Dereje és a tavalyi maratoni világbajnok, kenyai Ruth Chepngetich. De ugyancsak rajthoz áll a félmaratoni világrekorder és tavalyi New York Maraton győztes Joyciline Jepkosgei.

Kosgei másik nagy idei célja, hogy a tokiói olimpián kenyai színekben versenyezen a maratoni távon.

A London Maraton férfi elit mezőnyének névsorát holnap, azaz január 14-én teszik közzé.