maraton, olimpia, 2024 Paris, 5k, marathon pour tous

Kipchoge nem nyert, de a vereség mégis boldoggá tette!

Forrás: Clive Brunskill / Getty Images
1000 nappal a 2024-es párizsi olimpia megnyitó ünnepsége előtt, több mint 3600 futó állt rajthoz azért, hogy versenyezzen a világ leggyorsabb maratoni futójával, Eliud Kipchoge-val.

A szimbolikus esemény során az indulók egy 5 kilométeres pályán futottak végig, közben Eliud Kipchoge a mezőny legvégéről rajtolt és igyekezett minél több futót utolérni, illetve minél több futó előtt célba érni.

Összesen 1000 futó ért célba Kipchoge előtt, számukra ezzel lehetővé vált az indulás joga a 2024-es párizsi olimpián megrendezésre kerülő nyílt maratoni futamon, ami az olimpiai játékok történetében egyedülálló lehetőség lesz. A verseny ugyanazon a napon és ugyanazon a pályán zajlik majd, mint az olimpiai maratoni verseny, de természetesen nem azonos időpontban. A párizsi olimpia szervezői elkötelezettek amellett, hogy minél több emberrel megosszák az olimpiai játékok élményét, ezért a klasszikus maratoni távon túl, 10 kilométeres versenyen is rajthoz állhatnak a futók.

Le Marathon Pour Tous #Paris2024 est lancé. Il te reste 999 jours pour te qualifier et courir sur le même parcours que le roi Eliud Kipchoge 👑 Toi aussi, fais les Jeux ! Ça se passe sur le #ClubParis2024

Posted by Paris 2024 on Sunday, October 31, 2021
"Ez az első alkalom, hogy boldoggá tett, amiért nem nyertem meg egy versenyt! A vereségem több száz ember győzelme, akikkel mind azt várjuk, hogy 2024-ben itt, Párizsban találkozzunk."
nyilatkozta a futás után a kétszeres olimpiai bajnok maratonfutó.
Runner’s World 2021/04 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/04 (digitális verzió)

A Runner’s World magazin legújabb számában számos témát körbejárunk, ami egy hobbisportolót foglalkoztathat: mit ad a futás azon túl, hogy egészségesebb, fittebb leszel tőle? Hogyan hangolhatod össze a munkával és családdal? Természetesen ezúttal sem maradnak ki azok a témák sem, amik a teljesítményed javulásában segítenek: szakértőink táplálkozási és edzéstippjei abban lesznek nagy hasznodra, hogyan hozd ki ebben a zsúfolt versenyszezonban magadból a maximumot.

Ha pedig megfordítod a lapot, egy 39 oldalas ‘Futás 40 felett’ mellékletet találsz, amely a szervezet élettani változásaitól kezdve, az edzéseken át, a sérülésekig, regenerációig, fogyókúráig sok hasznos témát boncolgat, ami ebbe a korba lépve hasznos és fontos! További információ: www.runnersworld.hu/megjelent

 

595 Ft

A gyakorlatban körülbelül így nézett ki a verseny:

A great joy with all runners on the Champs-Élysées in Paris this morning. It was so good to meet you all on the way, and...

Posted by Eliud Kipchoge on Sunday, October 31, 2021