kilian jornet, salomon

Kilian Jornet 18 év után távozik a Salomontól

Forrás: Getty Images
Az év végével 18 év sikeres együttműködés után Kilian Jornet saját projektbe kezd, így nem folytatódik tovább a francia márka és a sportoló együttműködése

A szemfüles rajongók és követők már tegnap délután kiszúrhatták, hogy a mai nap során a spanyol terepfutó, Kilian Jornet ismét egy nagy bejelentésre készül. Arra azonban talán senki nem számított, hogy ez a közlemény nem a legújabb rekordkísérletéről, vagy egy újabb elképesztő kihívásról szól, hanem arról, hogy véget ér a 2003 óta tartó kapcsolata eddigi főszponzorával, a Salomonnal.

A döntést, miszerint nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését, maga Kilian hozta meg, és természetesen nagyon jó kapcsolatban marad eddigi támogatójával, és a továbbiakban is bármikor számíthat termékre, vagy egyéb támogatásra, de új fejezetet szeretne nyitni az életében, ami egy saját projekt köré épül 2022-től.

A hír értelmében szó sincs arról, hogy Kilian elszerződött volna más, konkurens sportszergyártóhoz, és azt is hangsúlyozta a sportoló, hogy nagyon hálás az elmúlt 18 évért, és nagyon sokat köszönhet a Salomonnak, barátokat, élményeket, feledhetetlen pillanatokat, de elérkezettnek látta az időt, hogy önálló projektbe kezdjen és saját maga elképzelései szerint, márkától és támogatóktól függetlenül valósítsa meg jövőbeni terveit.

Hogy mi is pontosan ez az izgalmas terv, valamint miként alakul Kilan 2022-es versenynaptára, arról a sportoló hamarosan beszámol majd a közösségi média csatornáin keresztül.