Kilian Jornet,terepfutás,Emelie Forsberg,terepultra-futás

Kilian Jornet három versenyen áll rajthoz az idei nyáron

Forrás: Kilian Jornet Facebook oldal
Erről számolt be pár hete Instagram oldalán a spanyol terepfutó klasszis. A három esemény, a jövő heti Zegama Aizkorri, a Sierre-Zinal és a Pikes Peak Marathon.

Azt mondja Kilian: „Megannyi átversenyzett szezon után, idén szeretnék kevesebbet versenyezni és többet edzeni. A Zegama Aizkorri nagyon különleges verseny számomra. Amióta 2007-ben először nyertem, olyan, mintha haza mennék. Elképesztő a hangulat a Zegamán, ez teszi igazán egyedülállóvá. A Sierre-Zinal útvonala kevésbé technikás, jó találkozási pont lesz a skyrunning műfaj, illetve a klasszikus terepfutás kedvelői számára. A Pikes Peak Marathon pedig a története és a pálya szintrajza miatt az egyike azon versenyeknek, amelyekre már nagyon vágyom.”

Kilian elismerte, hogy versenymotivációja jelentősen lecsökkent az elmúlt időszakban. Ebben annak is nagy szerepe van, hogy márciusban megszületett kislánya, akinek édesanyja a szintén élvonalbeli terepfutó Emelie Forsberg.

Kilian Jornet,terepfutás,terepultra-futás,Emelie Forsberg
Forrás: Emelie Forsberg Facebook oldal
Kilian kislányával sítúrázik május elején.

A Zegama Aizkorri jövő héten vasárnap lesz Spanyolországban, Baszkföldön, majd augusztus 11-én a Sierre-Zinal-on igyekszik megvédeni a címét, hogy hetedszer is győzedelmeskedjen, ezt követően, augusztus végén az Egyesült Államokbeli Colorado-t célozza meg, hogy a Pikes Peak Marathon-on álljon rajthoz, a versenyen 2012-ben nyert.