kibiwott kandie

58 percen belül a félmaratoni világcsúcs – őrületes időt futott Kibiwott Kandie

Forrás: Getty Images
A valenciai pálya nagyon jó helyszín csúcsdöntésre, ezúttal új félmaratoni világrekord született itt!

Most először 58 perc alá került a félmaratoni világrekord, amit Valenciában futott meg először a kenyai Kibiwott Kandie. A 21,2 kilométeres távot 57:32 alatt futotta meg, így 29 másodperccel megjavította a Geoffrey Kamworor 58:01 korábbi csúcsát.

kibiwott kandie valencia félmaraton
Forrás: Getty Images

De nem csak ő, hanem második helyezett Jacob Kiplimo (57:37) és a harmadik Rhonex Kipruto (57:49) is megjavította a korábbi időt.

Ez aztán a szuper teljesítmény!

Runner’s World 2020/05 (digitális verzió)

Runner’s World 2020/05 (digitális verzió)

Ősszel is a futásé a főszerep! A Runner’s World legfrissebb lapszámán a 3 gyerekes anyukát, Tiricz Irént láthatod, aki mindössze 5 éve kezdett el futni, de azóta az egyik legeredményesebb hazai terepfutó lett. A vele készült interjúban többek között erről, és a család-karrier-futás hármasról mesélt nekünk. Ezen kívül számos izgalmas témát dolgoztunk fel, úgy mint a maraton utáni depresszió kezelését, a résztávos edzéseket, a futóiskola hasznosságát vagy épp a mobility tréninget. De olyan híres sportolókról is olvashatsz, akik munka mellett készültek fel az Olimpiára, de Bérces Edit is mesélt az élettörténetéről. Ne hagyd ki! Még több infó: www.runnersworld.hu/megjelent

595 Ft