Kenenisa Bekele, maraton, Berlin Maraton, világcsúcs,

Kenenisa Bekele két év után ismét Berlinben fut maratont

Forrás: Getty Images
Az etióp futólegenda közösségi oldalán jelentette be, hogy szeptember 26-án indulni fog a német fővárosban, azon a pályán, ahol a legtöbb világcsúcs született.

Két évvel ezelőtt a 39 éves atléta oly mértékben közelítette meg pályatársa, Eliud Kipchoge világcsúcs idejét, mint még soha senki. 2:01:41-gyel finishelt, mindössze kettő másodperccel elmaradva Kipchoge 2:01:39-es rekordjától. Felcsillant a remény, hogy Bekele lehet az a futó, aki átveszi a maratoni világcsúcsért járó stafétát, ám a közelmúltban karrierje ismét rögösebb úton folytatódott, ugyanis Berlin óta nem futott egyetlen maratont sem.

Az elmúlt évek 10 maratoni futamán három győzelmet aratott, egyszer volt második Kipchoge mögött Londonban és volt három verseny, amiket nem fejezett be. Tavaly egy megnyert londoni félmaraton után – ami pályacsúcs lett – maratont nem tudott teljesíteni, az előzetesen beharangozott London Maratont is lemondta, az olimpiai csapatba nem került be.

maraton, Kenenisa Bekele, Eliud Kipchoge,
Forrás: Getty Images

Vitathatatlanul minden idők egyik legjobb hosszútávfutója, a világ második leggyorsabb maratonfutója, ám az utcai versenyeken elért eredményei nem oly stabilak, mint egykoron pályaatlétaként, amikor többek között háromszoros olimpiai, ötszörös világ- és tizenegyszeres mezeifutó bajnok volt.

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Minden, ami a nyári futásokhoz kellhet! Természetesen, fókuszban az olimpia, hiszen az ország együtt szurkolhat majd a hazai sportolóknak: a címlapon Krizsán Xénia hétpróbázó, aki a magyar atlétika feltörekvő csillaga, de összeszedtük, mely magyar atlétákért izgulhatunk majd, és milyen korábbi sikereket értek el a korábbi ötkarikás játékokon. Sok érdekes és hasznos cikk mellett egy 5km-es mellékletet is találsz a lapban, ami edzéstervekkel együtt segít a kezdőktől kezdve azoknak, akik végre 20 percen belül szeretnék lefutni ezt a távot. Érdemes fellapozni! Még több információ: ITT

 

595 Ft

De szeptember 26-án bármi lehetséges, Kenenisa Bekele pozitív, ami nem csoda, hisz két leggyorsabb maratonját, egyéni csúcsait ezen a versenyen érte el. Szívesen megy Berlinbe, mert jók a körülmények, a pálya és az időjárás tökéletes, tehát minden adott ahhoz, hogy ismét szép eredménnyel érjen célba.

Mi pedig természetesen várjuk az eseményt és nagyon drukkolunk neki.