sport,lendület,joy-napok,kedvezményes vásárlás

Kedvezményes áron futócuccok & sok minden más!

Forrás: Getty Images
Idén nyáron a JOY-Napok Summer Special kuponok segítségével frissítheted fel a sportruhatárad vagy épp a kozmetikumaid tárházát június 22-28. között!

Testvérlapunk, a JOY magazin kuponos hétvégéit minden évben nagyon várjuk, hiszen lehetőségünk nyílik, hogy a sportoláshoz, a lakásba, a gyerekeknek vagy épp utazáshoz szerezzünk be cuccokat az eredeti árnál jóval kedvezményesebben!

A JOY-Napok Summer Special kuponok az üzletekben és online is beválthatóak! A kuponokat pedig többféleképpen szerezheted be: A JOY magazinnal az újságosoknál június 4-től, és a ShoppieGo applikáción keresztül is!

De honnan tudhatod, hogy például a cipődet már illene lecserélni?

Sipos Fanni futóedző szerint:

Sajnos egyszer eljön az ideje, hogy a kedvenc futócipőnket is le kell cserélni. Általánosságban egy cipőbe 1000-1200 km-t tehetünk. Ez függ a márkától, típustól, a sportoló testsúlyától. Pl. egy versenycipőbe 500-600 km-nél többet nem javasolt tenni, ezek nagyon könnyű cipők, speciális, gyorsító edzésekhez és versenyekhez. Illetve, a túlsúly is csökkenti a cipő élettartalmát, hamarabb veszti el a párnázottságát a cipő, ami miatt a csillapítás csökken.

A cipőd bőven megérett a cserére a beletett kilométerszám alapján. A km-en kívül van 3 jel ami arra utal, hogy elhasználtad:

  • Mielőtt belebújnál, látszik a lábfejed formája, a felső textil rész teljesen felvette a lábad formáját, esetleg lyukak is vannak rajta

  • A talprész is árulkodó jeleket hordozhat. Attól függően, hova érkezel (sarok/középtalp/elülsőtalp) a talajfogás helyén a cipő erős kopottsági jeleket mutat. Fordítsd meg a cipőd talpát és vedd szemügyre, ahogyan a kis bordázottság, esetleg a felső réteg mennyire kopott le. Egy 1000 km-es cipőben ez már biztosan látható.

  • Nem csak látható jelek, de érezhető jelek is vannak. A csökkent párnázottság miatt az izmok erősebb munkának vannak kitéve. Hamarabb fáradnak el, futás után is hosszasan érzed a lábad.