terepfutás, skyrunning, Németh Luca, skyrace, VB,

Németh Luca érmet hozott az Ifjúsági Skyrunning VB-ről ezúttal is, a spanyolok ötödik alkalommal állhattak a dobogó élére

Forrás: Szász Norbert
Július 30-a és augusztus 1-je között rendezték meg a Róma közeli településen, L’Aquila-ban az idei Ifjúsági Skyrunning Világbajnokságot. Idén 19 ország 33 ifjú terepfutója nevezett, hogy próbára tegyék magukat vertikál és sky versenyszámokban, illetve megküzdjenek az ezek kombinációjáért járó címért.

Három korosztályi besorolásban lehetett rajhoz állni: 15-17 éves (youth A), 18-20 éves (youth B) és 21-23 éves korú U23-as versenyzőként. Érdekesség, hogy idén először a legifjabb kategóriát egy évvel kitolták, korábban a legfiatalabbak 16 évesen állhattak rajthoz. A futamok útvonalát az Appenninek legmagasabb hegyén, a Gran Sasso-n jelölték ki, a helyszínen ez volt a negyedik fiatal hegyifutóknak szervezett VB.

Az Ifjúsági Skyrunning Világbajnokság legtöbb érme a spanyol futókhoz került, illetve emiatt a csapatversenyt is megnyerték. Második helyre Norvégia fiatal futói állhattal fel, a harmadikra pedig az olaszok. Magyarország a 7. helyen végzett, az eredménylistán 18 országot értékeltek. Összesen hét ország tudott érmeket nyerni.

Németh Luca a Youth B kategória ezüstérmese vertikál távon. 🥈❤ Gratulálunk Neki! Fantasztikus teljesítmény! 💪👍

Posted by Magyar Terepfutó Válogatott on Saturday, July 31, 2021

A hazai válogatott legértékesebb eredményét Németh Luca érte el, aki kategóriájában (youth B) második lett a vertikál futamon, ahol 3,8 km alatt 1033 méter szintet kellett leküzdeni. A vasárnapi sky versenyszámban 23 km-t és 2369 méter szintkülönbséget kellett volna megtenniük a sportolóknak, ám a viharos szél miatt csökkentették a távot 16 km-re, amiben 1300 méter szintemelkedés volt. Németh Luca a sky versenyszámon elért eredménye (egyelőre nincs hivatalos teljes eredménylista erről a futamról, a szerkesztő) és a vertikálon elért ezüstérem miatt kombinációban szintén második helyet ért el.

A vertikál délelőttjén Igen bőséges, ízletes, svédasztalos reggelit kaptunk. Úgy látszik, reggel 8-kor még nem kell...

Posted by Magyar Terepfutó Válogatott on Friday, July 30, 2021

A vertikál versenyszám eredményei ITT megtalálhatók.
A végleges eredménylista, amin a dobogósok szerepelnek, ITT megtekinthető.

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Runner’s World 2021/03 (digitális verzió)

Minden, ami a nyári futásokhoz kellhet! Természetesen, fókuszban az olimpia, hiszen az ország együtt szurkolhat majd a hazai sportolóknak: a címlapon Krizsán Xénia hétpróbázó, aki a magyar atlétika feltörekvő csillaga, de összeszedtük, mely magyar atlétákért izgulhatunk majd, és milyen korábbi sikereket értek el a korábbi ötkarikás játékokon. Sok érdekes és hasznos cikk mellett egy 5km-es mellékletet is találsz a lapban, ami edzéstervekkel együtt segít a kezdőktől kezdve azoknak, akik végre 20 percen belül szeretnék lefutni ezt a távot. Érdemes fellapozni! Még több információ: ITT

 

595 Ft

Ifjúsági Skyrunning VB-t 2016 óta évente rendeznek, az esemény célja a sportág fejlesztése és népszerűsítése, és az utánpótlás korosztályú sportolók motiválása a versenyzés által. Az eseményt tavaly törölték a koronavírus-járvány miatt.