futás kutyával,kutyás futás,instant kör

Hiánypótló kihívás született az instant körök világában: itt a Kutyás-kör!

Még pedig azért hiánypótló, mert a teljesítés során legalább egy kutya is kell, hogy legyen a csapatban.

Tehát a Kutyás-kört kizárólag kutyásoknak tervezte Farkasdi Edina, aki maga is kutyával fut három évtizede. Edina az első női terepfutó a Mátrabérc teljesítménytúra történetében, aki 7 órán belüli idővel, 6 óra 49 perc alatt teljesítette a kultikus útvonalat.

A Kutyás-kört futva vagy túrázva lehet teljesíteni, de mindenképpen kutyával. Ha többen indulnátok, akkor is elegendő legalább egy négylábú induló, tehát ha szeretnéd teljesíteni, nem feltétel, hogy legyen kutyád, az azonban igen, hogy kutyás futóismerősöd legyen, akihez ily módon tudsz csatlakozni.

Az útvonal a Budai-hegység déli részén, lakott települést, közutat nem érintve, kerítést nem keresztezve, végig jelzett turistaúton halad. Aki rendszeresen fut kutyával, tudja, hogy milyen fontos, a folyamatos haladást könnyítő és egyszerűsítő szempontok ezek.

futás kutyával,kutyás futás,instant kör,Kutyás-kör
Edina és kutyája, Vanda

A rajt-cél terület a Budakeszi közelében lévő Hidegvölgyi (Erzsébet) erdészház parkolójában található. Az útvonal kialakításánál szempont volt, hogy legyen látványos és akár canicross verzióban is teljesíthető.

A táv 12 km, 320 méter pozitív szintkülönbséggel kiegészítve. A szintidő futva 2 óra, túrázva 3,5 óra, a teljesítés nincs időponthoz kötve.

futás kutyával,kutyás futás,instant kör,érem,Kutyás-kör

Az ellenőrzés QR kódok beolvasásával történik, a Kutyás-körön való részvétel előzetes nevezéshez kötött, amelynek díja 3500 Ft.

További információk itt találhatók.