Grigor Dimitrov

Grigor Dimitrov futással készült az idei tenisz szezonra

Forrás: Getty Images
A bolgár világbajnok teniszező bár a napsütéses Monte Carloban él, a téli időszakra áthelyezte székhelyét a francia Alpokba, és személyi edzőjével Annecy környékén edz többek közt terepfutással, hogy élete formájában kezdhesse a 2022-es tenisztornákat.

A hölgyek körében nem csak a tenisztudása, hanem sármos külseje miatt is igen népszerű harmincéves teniszező, Grigor Dimitrov előszeretettel osztja meg a közösségi média csatornáin különböző edzésmódszereit, amivel francia személyi edzője, Sebastien Durand az utóbbi hetekben keményen dolgoztatta. A változatos felkészülésnek a havas körülmények közötti magashegyi terepfutás épp úgy része, mint az erőnlétfejlesztő konditermi súlyzós edzés, vagy az atlétika pályán végzett résztávos síkfutás.

“A teniszben és a futásban ugyanis meglepően sok közös vonás van, elég, ha csak az izomerő-állóképesség-robbanékonyság hármasára gondolunk. A szerva fogadásakor például elengedhetetlen a gyors izomrostok bekapcsolása, és ez ahhoz hasonló edzésmunkát igényel, mint amikor a pálya atléták a rajtokat gyakorolják edzéseken”
vélekedik Dimitrov edzője.

Nem ez az első tél, amely alatt futással egészíti ki edzéseit a bolgár teniszbajnok, de a téli, havas futások eddig nem képezték a keresztedzéseinek programját, idén azonban úgy döntött a teniszező, hogy új kihívásokat keres, így edzőjével együtt néhány hétre átköltöztek az Annecy-tó partjára a francia Alpok lábához, és minden nap állóképesség fejlesztő edzésképp terepen futnak, vagy hótalpas sítúrákon vesznek részt.

Grigor első komolyabb idei versenyén, a hamarosan kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokságon kiderül, hogy mennyit tett hozzá a szokásos felkészüléshez az újszerű edzésprogram.