nemzeti atletikai kozpont

Futóverseny a Nemzeti Atlétikai Központban jöhet?

Forrás: Zsigmond László
Ünnepélyes parkavatás szórakoztató programokkal, sport aktivitásokkal az egész család számára: június 17-én megnyílik az atlétikai világbajnokság helyszínéül is szolgáló Nemzeti Atlétikai Központ, Budapest új sport- és szabadidőparkja.

A nyitónapra kilátogatók bejárhatják a teljes létesítményt - beleértve a később közönség elől elzárt területeket - sőt, ráléphetnek és akár versenyezhetnek is a vadonatúj, különleges borítású futópályán, amelyen a világ legjobb atlétái küzdenek majd az érmekért augusztusban. Családi fesztivál keretében vehetik birtokba a Budapestiek és az ország bármely tájáról érkezők a Nemzeti Atlétikai Központot. Június 17-én egész napos, ingyenesen látogatható eseménnyel ünneplik a korábban barnamezős terület újjászületését. Különleges élménynek ígérkeznek a nyitónap futóversenyei, ahol 100 méteres síkfutástól a 4,5 kilométerig különböző versenyszámokban lehet rajthoz állni a Nemzeti Atlétikai Központ vadonatúj futópályáján, ott, ahol augusztusban az atlétika szuperhősei mérik majd össze az erejüket.

Versenyszámok:

  • 2,3 kilométer futás
  • 4,5 kilométer futás
  • 100 méteres síkfutás
  • távolugrás


A részvétel minden versenyszámon ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Érdemes előzetesen regisztrálni június 14-ig (amennyiben a létszámlimit nem telik be korábban), de a szabad helyek függvényében akár a helyszínen is lehet jelentkezni 06.17-én 7:30 órától.

IDE KATTINTVA REGISZTRÁLHATSZ!