sanyosz

Fuss sérülésmentesen és balesetek nélkül ősszel is!

Forrás: Szigetvári Bence
Ahogy beköszönt a ködös, esős, csúszós, sötétebb idő, bizony jobban kell vigyáznunk magunkra futás közben is, hogy elkerüljük a baleseteket!

Hamarosan egyre sötétebben kell futnunk este és reggel is, amikor rosszak a látási viszonyok, ráadásul a nyálkás utakon sokkal könnyebben csúszunk meg, lépünk rossz helyre, ami számos sérülést okozhat. A bokaficamok, zúzódások, akár még súlyosabb sérülések pedig parkolópályára tesznek, és amellett, hogy a futásból ki kell hagynunk, a mindennapi életben is akadályoznak!

Mi a teendő, ha megtörtént a baj?

Ismered a RICE módszert? Azaz a REST (pihentetés), ICE (jegelés), COMPRESS (kompresszió), ELEVATION (felpolcolás) elvét? Ha hirtelen kis baleset ér, ez a leggyorsabb módja, hogy kezeld a problémát. Felejtsd el a fagyasztott borsót és az ezeréves fáslidat, ma más sokkal profibb eszközök is léteznek, hogy a módszert igazán hatékonyan alkalmazd!

Forrás: Szigetvári Bence

A DermaPlast® Active hidegterápiás termékek között találsz instant jeget, amit nem kell hűtőszekrényben tárolni, és bármikor nálad lehet (akár a táskádban vagy a kocsidban), de hűthető és melegíthető jégzselét is, sőt hűtőfolyadékkal megnedvesített pólyát, amelyekkel együttesen vagy akár külön-külön is kezelheted a duzzanatokat, gyulladásokat, zúzódásokat, rándulásokat és ficamokat azzal, hogy az érintett területre helyezed ezeket az eszközöket.

De hallgasd meg futóedző szakértőnk, Markocsán Sándor tanácsait is az őszi baleset- és sérülésmentes futásokhoz: