Borítókép: Fuss, hogy más jóllakhasson- ismét jótékonysági akciót hirdet a Magyar Élelmiszerbank!

Fuss, hogy más jóllakhasson- ismét jótékonysági akciót hirdet a Magyar Élelmiszerbank!

Az Élelmiszerbankok foglalkoznak a világ egyik legnyugtalanítóbb kérdésével: az éhezéssel a bőség világában. Több millió ember éhezik nap, mint nap. Ezzel egy időben az emberi fogyasztásra termelt élelmiszer 1/3-a veszendőbe megy. Egy nagy része a hulladéklerakóba kerül, ahol metángáz termelődik belőle, ami egy olyan üvegházhatású gáz, ami károsítja a vízellátást, a földeket, a levegőt és ezzel árt a jelenlegi és a jövőbeni generációknak.


Az Élelmiszerbankok biztonságos, tápláló ételt mentenek meg, mielőtt az pocsékba menne és szétosztják az, hogy az éhes emberek jóllakhassanak. A Magyar Élelmiszerbank most jótékonysági futással hívja fel a figyelmet erre a nemes célra, és olyan futó követeket keres, akik a jó cél mellé állva támogatnák az éhezés és élelmiszerpazarlás elleni küzdelmet.
Magyarországon évente 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik. A Magyar Élelmiszerbank azon dolgozik, hogy ebből minél többet megmentsen és eljuttassa oda, ahol a legnagyobb a szükség, a nélkülözőkhöz. 2015-ben az Egyesület 2600 tonna étel megmentésével segítette a rászorulók élelmezését.
Az Élelmiszerbank most jótékonysági futó kampányával hívja fel tevékenységére a figyelmet.
A „Fuss, hogy más jóllakhasson!” kezdeményezéshez olyan sportemberek csatlakozását várják, akik vállalják azt, hogy futnak a Magyar Élelmiszerbank céljáért a 2016. április 17-i Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.
Mit kell tennie a futó követeknek?
Az Élelmiszerbank Követei a saját baráti, ismeretségi körükben népszerűsítik céljukat, illetve a jó ügyet, adományokat gyűjtve az Élelmiszerbank céljára !
A kampány célja idén 25 000 db élelmiszerfeleslegből összeállított élelmiszercsomag eljuttatása a nélkülözőknek, melynek költsége 1 400 000 Ft. Állj te is a jó ügy mellé, indulj futó követként és gyűjts adományokat az éhezőknek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület színeiben!
Mivel az Egyesület az élelmiszereket ingyen kapja és adja át, 1000 Ft-ból, amit a működésre fordíthat, 20-30 000 Ft értékű adományt tudsz eljuttatni a rászorulókhoz. Így 1 400 000 Ft-ból 42 000 000 Ft értékű élelmiszerhez juthatnak a rászorulók!
Most Te is segíthetsz! Állítsd futásod a nemes cél mellé, és segítsd a Magyar Élelmiszerbank jótékonysági kampányát!
A program részleteiről itt tájékozódhatsz.