Borítókép: Fuss a Zalai dombok közt egy jó ügyért!

Fuss a Zalai dombok közt egy jó ügyért!

Május 5-én kerül megrendezésre a „Futás a Koraszülöttekért - Másodszor is célba érünk“ versenye, ahol futásoddal a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány munkáját támogathatod te is, ha velünk tartasz.

Ma Magyarországon minden 12. gyermek koraszülöttként jön a világra. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány ezeknek a gyermekeknek a mentését, koraszülött ellátását, és sérült, beteg gyermekek intenzív ellátását támogatja. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálják a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 66 km-es hosszán.

A verseny célja az alapítvány és tevékenységének megismertetése, és nem utolsó sorban az egészséges életmódra való felhívás. Az a megtiszteltetés ért, hogy Nagy Katalin ultramaratoni futó, világbajnok, az esemény fővédnöke, továbbá Bérces Edit, Lubics Szilvia, és más kiváló sportolók és orvosok mellett idén én is az esemény egyik védnökeként segíthetem az Alapítvány unkáját. A 66 km-es távot a 4 fős csapatommal váltóban futjuk le.

Az online nevezéseket április 20-ig ezen a linken küldhetitek el.

A versennyel kapcsolatos legfontosabb információk:

A futás időpontja: 2019. május 5. (vasárnap)
Rajt: 9:00 - Zalaegerszeg, ZalaZone Tesztpálya
Résztvevők: Hazai és külföldi / nemzetközi szabadidős és egyéni futók, párban futók, valamint egyesületi, intézményi, gyülekezeti és vállalati váltócsapatok
Táv: 66 km
Útvonal: Zalaegerszeg, Tesztpálya - Göcseji Falumúzeum – Csács –Nemesapáti –Gyűrűs– Kallósd – Zala Springs Golf Resort - Kustány – Egregy - Hévíz – Keszthely
Szintemelkedés: 1140 m
Frissítés: A frissítőasztaloknál vizet, colat, gyümölcsöt, müzli szeletet, csokit biztosítunk.
Szintidő: 8 óra 30 perc

További részleteket az eseményről itt találsz