Borítókép: Jelmeztippek futóknak - avagy így zajlott a Runner's World Ébredj! futóklub farsangi futása

Jelmeztippek futóknak - avagy így zajlott a Runner's World Ébredj! futóklub farsangi futása

Forrás: A szerző sajátja
Egy olyan szuperlelkes és vidám társasággal, mint a RW Ébredj! Futóklub tagjai, nem is volt kérdés, hogy belevágunk egy jó kis bohókás, beöltözős farsangi futásba! Következzenek azok, akik minden csütörtök reggelünket feldobják, ám ezúttal nem csak minket szervezőket boldogítottak, hanem az ébredező Budapest munkába siető lakóinak is sikerült mosolyt csalnunk az arcára.

Őszintén szólva mindig kicsit furán néztem azokra a versenyzőkre, akik tetőtől-talpig jelmezbe burkolva vágtak neki a futásnak, mert úgy nagyobb buli (vagy mert feltűnési viszketegségük van), személyes kedvencem a 2017-es SPAR Budapest Maratonon a Rubik-kocka úr

Hajrá Rubik-kocka😂✌🏻️🎉 #sparmaraton #runnersworld_hu #rubikscube #running #budapestmarathon

Posted by Runner's World Magyarország on Sunday, October 15, 2017

#sparmaraton 🎉🏁 #runnersworld_hu #running #budapestmarathon 📸: @virnya

Posted by Runner's World Magyarország on Sunday, October 15, 2017

és a járókeretes, otthonkás nénikének öltözött srác volt, akik bár nagyon vicces látványt nyújtottak, nem lettem volna a helyükben, ha ebben a cuccban kellett volna legyűrnöm egy maratoni vagy akár „csak” félmaratoni távot.

👵🏻😂✌🏻️#sparmaraton 🎉🏁 #runnersworld_hu #running #budapestmarathon 📸: @virnya

Posted by Runner's World Magyarország on Sunday, October 15, 2017

Most viszont farsang apropóján a futóklubosok bedobták, hogy milyen mókás lenne egy beöltözős alkalom, az edzőink, Fanni és Nelli pedig teljesen rápörögtek a dologra, szóval nem tudtunk nemet mondani! Egy könnyebb városi 8K-t tűztek ki erre az alkalomra (hogy minél többen láthassanak minket, minden villamosmegállóba befutottunk, köszi Fanni!), és ebben a hidegben nem volt olyan vészes a jelmezviselet – mondom ezt én, egy bundamellényben, ami az induláskor még jó ötletnek tűnt...

Futóklub szervezőtársam, ''Bíró Ica'' Brigi, és Bambivá avanzsált jómagam

Egyébként a farsang a népi hagyomány szerint Vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tart, az ovikban és általános iskolákban nagy beöltözős ünnepség szokott lenni a gyerekeknek – és jelentjük: felnőtt fejjel is nagy buli volt ez a nem mindennapi event. Mi ugyan egy nappal kicsúsztunk a szezonjából, de hát ha egyszer csütörtök reggel 6:30 a szokásos időpontunk, gondoltuk ezen az egy napon már nem múlik.

Runner's World Ébredj! futóklub csütörtök 6:30, Panoráma Sportközpont

Nem is gondoltam volna, hogy tényleg MINDENKI benne lesz a buliban, de 18/18 volt a jelmezbe bújtak aránya.

Ha bármikor beöltözős futásra adnád a fejed, kedvcsinálónak íme a RW Ébredj! Futóklub farsangi különítménye: