maraton,new york maraton,world marathon majors

Falfestményt készíttetett a New York Maraton szervezői stábja az idei versenyre, mely az útvonalon látható

Forrás: Adam Koon
A falfestményen megelevenedik a verseny színessége és mozgalmassága a járókelők és persze a futók számára.

Az alkotás a Wythe Avenue és a North 10th street kereszteződésénél található, Williamsburgban, Brooklynban. Az Adam Koon által tervezett mű New York életét mutatja be a helyi látványosságokkal és a város egyéb szimbólumain és a maratonon keresztül.

maraton,new york maraton,world marathon majors,futóverseny,falfestmény
Forrás: Adam Koon
maraton,verseny,new york maraton,world marathon majors,futóverseny,falfestmény
Forrás: Adam Koon

New York Maraton a világ legnagyobb maratonja. A versenyt minden év novemberének első vasárnapján rendezik meg több, mint 50 000 futó részvételével a világ legjobb profi sportolóitól kezdve mindenféle életkorú és képességű futóig, akik között több mint 9000 jótékonysági futó is indul.

maraton,new york maraton,futóverseny,world marathon majors,falfestmény
Forrás: New York Maraton weboldal

A több, mint 125 országból érkező óriási mezőny New York öt kerületének (Staten Island, Brooklyn, Queens, Bronx és Manhattan) különböző részeit érinti. Több mint egymillió néző kíváncsi a futókra, akiket 10 000 önkéntes segít. További milliós nagyságrendű érdeklődő nézi az eseményeket a televíziós közvetítések során.

A verseny a World Marathon Majors alapító tagja, a versenysorozat a világ legnagyobb maratonjait foglalja magába, úgy, mint Tokiót, Bostont, Londont, Berlint, Chicagót és New Yorkot. A vasárnapi lesz a 49-ik a New York Maraton történetében.

Az élő közvetítést vasárnap 15.05 perckor kezdi az Eurosport.