Borítókép: Eminemnek nem elég 8 mérföld

Eminemnek nem elég 8 mérföld

A 42 éves Eminem nem egy függőséggel küzdött meg az életében – és ebbe a futás is beletartozik.


Nemrég a Men's Journalnak adott interjújában vallott arról az időszakról, amikor az alkohol-és drog függősége mértéktelen edzésbe csapott át. Akkoriban napi 17 mérföldet, azaz több, mint 27 kilométert futott.
Ez az élesváltás akkor következett be, amikor a rapper 2007-ben elvonóra ment egy súlyos gyógyszertúladagolás után. Az elvonó után szeretett volna valami egészséges hobbit találni magának, hiszen akkoriban komoly súlyfelesleggel is küzdött.
„Ha nem voltam kiütve, nem is tudtam elaludni” – vallotta be a Men's Journalnak. Úgyhogy az endorfindózisát a futásban találta meg. Állítása szerint sosem volt edzésterve, ám ahogy belejött, egyre több energiája lett, és ez a fellépéseken is jól jött. „Addiktív alkat vagyok, és futással kapcsolatban sem tudtam, hol a határ. Egy kib... hörcsög lett belőlem” – mesélte. Reggelente, mielőtt dolgozni ment a stúdióba, lefutott a futógépen 8,5 mérföldet, majd munka után még egyszer ugyanennyit. Ennek természetesen meg is lett a következménye: a rengeteg futástól (és vélhetően a nyújtás mellőzésétől) a rapper csípőízületei felmondták a szolgálatot. Amióta jobban van, már „csak” minden másnap fut.